Vélemény:

75 A halott túlélő

(2009)

A halott túlélő

moov18   2016.02.26 11:27
0

Elég érdekes volt a film, főleg az alapkoncepció. A film előrehaladásával felvetődik az emberben a kérdés: miként keltheti egy ember másik embertársában azt az érzetet, hogy meghalt. Feketén-fehéren látjuk, ahogy főhősünk beleheli a tükröt, az agya is jár mint a motolla, gondolkodik megállás nélkül. A végén meg mégis élve eltemetik. Az ötlet egyszerre aberrált, perverz és beteges. Engem is a témája ültetett le elé, különben ezért a három csillag nem másért! Sok helyütt olvasom a horror jelzőt, így egyet kell értsek az előttem szólóval, inkább drámába hajló, kissé misztikus thriller mintsem az imént említett kategória. Van benne ugyan néhány jelenet ahol megborzonghatunk, elrágódhatunk. Ettől függetlenül erős jelző rá a horror. Liam Neeson egyszerre volt beteges és zseniális, a kakaterének viszont nem ártott volna valami erős motiváció, azaz adhattak volna valami hátteret a tevékenységének, mit-miért tesz. A főhősünk Christina Ricci próbálkozik ugyan, de fel sem ér a korábban említett kollégához, olyan ártatlanul, kis édesen fekszik az asztalon mint egy gumicukor, közben elhiszi magáról, hogy elhunyt. Szóval érdekes volt, egy próbát lehet vele tenni, nekem közepes kategóriába esett!