Közösség

Vélemény:

90 Gladiátor

(2000)

Gladiátor

mozinaplo   2024.10.08 18:52
0

Sose voltam nagy rajongója a Gladiátornak, bár nyilván nem tartottam rossz filmnek sem. Most a folytatás miatt – kapva a Cinema Niche és az Uránia közös vetítésén – újranéztem, eredeti celluloidról, és hát nem változott a véleményem. Az biztos, hogy a látvány és a csaták nagyon rendben vannak. Brutál jól meg vannak rendezve a harcok, és eszméletlen látványosak. 24 éves film, de egyszerűen nem látszik rajta a kor, tényleg hihetetlen, amit Ridley Scott összehozott. A celluloid képminősége nem volt a legjobb, de nem lehet felróni, mert egyrészt tudtam, mire ülök be, másrészt volt azért egy sajátos retro hangulata ennek a karcos képnek. Sztori szinten viszont kicsit untam, nem annyira foglalt le a rómaiak vergődése a háttérben. Lehet, rosszul öregedett, vagy nem volt annyira kedvem épp drámát nézni, mindenesetre így voltam vele. Nem szenvedtem azért, de szinte minden ilyen jelenet közben kedvem lett volna ugrani a következő, Colosseumban játszódó részhez. Várom nagyon a novemberben érkező második részt, Ridley Scott szerintem még mindig érti a dolgát, ha jó szkriptet kap. Ez pedig minden hibájával együtt azért elég erős szandálos bosszúfilm, nem bántam meg, hogy beültem rá.