Közösség

Vélemény:

82 A mélység titka

(1989)

Mélytengeri E.T.

Yosihiro   2025.04.11 10:16
0

A 90-es évekbeli filmek egyik jól sikerült darabját most volt módom megtekinteni. Persze felújított speciális változatban, de még a régi szinkronnal. Azt kell mondjam, nem csalódtam. Érdekes és picit izgalmas a film. Így, ilyen távlatból nézve a technika nem tűnik nagy kunsztnak, de mégis ott van az a varázs, ami csak erre az időszakra jellemző. A hang- és képi beállításokat valahogy mostanság túldigitalizálják. Maga a történet jó, bár én a végével nem vagyok kibékülve, de mivel happy end a vége, ezért megbocsátom. A forgatókönyv ezen részét szerintem kicsit összecsapták, nem zárták le kellőképpen. A szereplők közül Ed H.-t tudom kiemelni, aki szerintem ezért egy díjat megérdemelt volna. Ő tudott annyi pluszt adni a filmhez, ami hozza a jó színvonalat. A hangi és képi effektek rendben voltak. Így nem véletlen, hogy négy csillaggal jutalmazom ezt az alkotást. Majdnem elérte az öt csillagot, de a befejezéssel nálam ezt nem üti meg. A sci-fi kategória és annak megjelenítése szerintem rendkívül jól sikerült, bár a film időtartama alatt nem ez játssza a főszerepet. Csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi