2024.11.07 20:55 Zelegor Olvasottság: 192x
1

Tök jó sorozat lehetett volna... volna

Egész jól indul, majd elkezdik ide-oda rángatni a történetet teljesen feleslegesen. Azt biztosra tudom mondani, hogy jobban tetszett, mint az Ashoka-sorozat, de ebből a koncepcióból sokkal jobb szálakat is tartalmazhatott volna a story.

Az 1. és a 8. rész 4 csillagot érdemelnének, kár, hogy a köztük lévő részek csak amolyan töltelék jellegű néznivaló. Komolyan mondom, ezek a Star Wars-sorozatok pont annyira érdektelenek, mint bármi a tv-ben, bekapcsolod, és kvázi háttérzajként funkcionál miközben valami egyéb tevékenységet folytatsz. Ebben se volt semmi extra, ahogy a többi SW-sorozatban sem, egy-két ügyesen kivitelezett jelenet, és ennyi. Ennek ellenére viszont nem értek egyet a közösség általi pontozással, mivel ha sorrendbe tenném a Boba Fett könyve-, Andor, Obi-Wan Kenobi- és az Ashoka-sorozatokat (a Mandaloriant nem sorolom ezek közé), akkor Az akolitus a 2. helyre kerülne az Obi-Wan Kenobit követően. Azok közül a Star Wars-sorozatok közül, amiket 3 csillagosra értékeltem, mindenképpen az első hely illeti meg.

Tök jó sorozat lehetett volna... volna

Nem húzom tovább a szót, ezt a 8 részt másfél órába tökéletesen meg lehetett volna valósítani élvezetes módon. Szerintem a Disney szimplán azért ontja ezeket a futószalag kategóriás sorozatokat, mert a 2026-os The Mandalorian & Grogu van fókuszban, addig az igényeknek megfelelve igénytelenek.

Nincs ezen mit szépíteni, a Disney-nél nem elég 1-2 év egy jó sorozat kivitelezéséhez.

*Szerk.: Nagyon sokat számít, hogy ki a rendező ilyen franchise sorozatok esetén, mert tényleg ennél Az akolitusnál sem a forgatókönyvvel volt leginkább gond, hanem a kivitelezés mondott csődöt.

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A sorozat a Csillagok háborúja világába kalauzolja a nézőt, azokba az időkbe, amikor a Galaktikus Köztársaság a végnapjait élte. Figyelemmel kísérhetjük az árnyékokban... több»

1