Közösség

Vélemény:

69 28 héttel később

(2007)

A legjobb zombis filmek között

Mizantróp   2024.08.08 12:21
4

Nagyon keményen bekezd a film, a legelső 20 perc brutális szerintem, ahogyan megtámadják Don és Alice házát a zombik. Don (Robert Carlyle) otthagyja párját Alice-t (Catherine McCormack), saját magát menti inkább, és elmenekül a házuk melletti kis folyón keresztül. A forgatókönyv úgy állítja be, hogy cserben hagyta a nőt, bár nem tudom elképzelni, hogyan menthette volna meg. Sehogyan. Aztán időbeni ugrás jön: egy jól védett városrészben vagyunk, ahol Don gyermekei éldegélnek. Egy nap a két gyerek kilóg a védett zónából, hogy elmenjenek családi házukhoz. Meglepetésre ott találják halottnak hitt anyjukat. A nőt beviszik a védett zónába, ám természetesen már hordozó, így idővel átalakul, veszélybe sodorva az egész kolóniát. Elszabadulnak a dolgok, mert közben Don is megfertőződik, és mindenkire nézve veszélyessé válik. A 28 héttel később az egyik legjobb zombis mozi a Legenda vagyok és a World War Z mögött szorosan. Erőssége a váratlan jelenetek, izgalmak és látvány. Így együtt tényleg kőkemény horror, amit én 4 csillagra értékelek.