Közösség

Vélemény:

72 Préda

(2022)

Összetettebb mint elsőre tűnik

Harper   2024.05.30 16:21
3

Kapott ez a film hideget-meleget és nagyon ostoba vádakat is, mint például, hogy PC (politically correct) mozi, ahol a női feminizmus miatt kerül főszerepbe az indián leányzó. Pedig szerintem egyáltalán nem tesz rosszat az egésznek, hogy fiatal indián nő áll középpontban, Ripley hadnagy óta tudjuk, hogy a nők is képesek elbánni a szörnyetegekkel. Itt kiderül, hogy Naru eszesebb a férfi indiánoknál, és erőbeli hiányosságait pótolni tudja elszántságával és eszével. Tetszetős, hogy egy 18. századi közegben bukkan fel a Predátor, ahol gyarmatosító franciákkal is megküzd. A film egyre izgalmasabb, ahogyan haladunk a végkifejlet felé. Az utolsó harmadban már Naru lesz a Ragadozó legfőbb ellenfele, és persze trükkösen győzi le. Én jól szórakoztam az egészen, és indokoltnak érzem a 4 csillagot, vagyis a 80%-ot. Az IMDb-n is elérte a 71%-ot 229 ezer szavazat átlagában (ami az IMDb-n elég jónak számít). A Préda kötelező darab a Predátor fanoknak, és ajánlani tudom a műfaj minden kedvelőjének is. Én eddig kétszer láttam, és az újrázáskor is tetszett.