2024.03.24 13:04 Tonyka Olvasottság: 118x
0

Győzött a kíváncsiság

Mivel erősen lankadt az érdeklődésem a képregényes szuperhősös filmek iránt, így elhatároztam, hogy ezt már meg sem nézem. Aztán annyira rosszak voltak a kritikák és az IMDb 3.8 értékelése, hogy perverz kíváncsiság lett rajtam úrrá. A világ mozirajongóinak háromnegyede epét hányt, ez jóval alulmúlta, amire én számítottam. A Morbius állított falhoz, és lőtt tarkón utoljára.

Itt gyorsan meg is jegyzem, sztem rosszabb a vámpíros mozi, és nem érdemli meg az 5.1 értékelést. Jelen esetben erősen alulértékelt ez a mozi. Közel sem jó, de simán úszkálhatna a rengeteg középszerű cím közt. Megjegyzem, nem láttam a Pókverzumot, egyiket sem.

Győzött a kíváncsiság

Így nem tudok párhuzamot vonni, és elvárást sem támasztottam. Ebből a szempontból újszülött szemén keresztül értékeltem a látottakat. Számomra jó pár éve világos, hogy a filmipar, de említhetném a televíziózást is évek óta küzd az új generáció meghódításával. Ha ők nem járnak moziba, ha nem nézik a tévét, ki fogja, milyen lesz a jövőjük. A szórakozás eme formája egyre kevésbé érdekli a most felcseperedő, vagy már kamaszkorban lévő generációt. Így aztán elengedték az idősebb korosztályt, és ontják magukból a tini tartalmakat. Nem véletlen, hogy a Marvel-mozikban egyre több ez a vonal. Készítik elő a terepet a tini Bosszúállókra, ahogyan ez az alkotás is ezt a vonalat erősíti. A történet viszonylag faék, ismét pár tinédzsernek készítik elő a terepet. Láthatjuk őket a könnyelműségükkel, fegyelmezetlenségükkel, problémáikkal. Semmi újdonság nincs ebben, botladoznak, bukdácsolnak a sztorival, hogy egy következő filmeben majd szépen összeálljon az ütőképes szupercsapat. Dakota Johnson karaktere nem túl fajsúlyos, próbálnak valamiféle érzelmi szálat kicsikarni. Unalmas, sokszor látott, klisés már ez a félreértett és ok nélkül haragszom az anyukámra vonal. A negatív szereplő is tökéletesen középszerű, ahogyan az egész film. Van benne pár gyermeki bugyutasággal megírt cselekmény. Magam is biztosan kétségbe esnék képzett mentősként, ha beindul a szülés ugyebár. Minden szabályt, veszélyt félredobva rohannék a kórházba az asszonykával. Összességében egynek elmegy, agy kikapcs, hangerő felteker, és ennyi. Semmivel sem rosszabb, sőt... mint pl. A hangya és darázs utóbbi része vagy a Marvelek.

58 Madame Web  (2024)

akció | kaland | sci-fi

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»

0