A film úgy került a látókörömbe, hogy a gyerekekkel moziba akartunk menni, és semmi normálisat nem játszottak a nekünk megfelelő időben, csak ezt meg másik 2-3 vackot. Végül valamelyik másik mellett döntöttünk, de a feleségem kedvéért leszedtem ezt is most, hogy fenn van a torrent.
Amikor leszedtem, lecsekkoltam az IMDb értékelését, el se akartam hinni, amit láttam: 3,8, figyelemreméltóan gagyi filmre számíthatunk. Úgyhogy bekötöttük a biztonsági öveinket, magunkhoz vettünk némi sós mogyorót, és belevágtunk a kalandba.
Nos be kell vallanom, hogy az elmúlt 7-8 évben nem néztünk Marvel-filmeket, amióta a gyerekeink kinőttek a műfajból, úgyhogy nem tudom, mostanában mi a nívó, de 7-8 éve még pont ennyit tudtak a már akkoriban is szanaszét ágazó Marvelségek. Ez se rosszabb azoknál, amikre emlékszem, a legutóbbiban, amit láttam talán Willem Dafoe röpködött röhejes jelmezben valami szörfdeszkán a Times Square-en, vagy legalábbis valami újorki belvárosban, meg valami homokember pergett ide-oda. Hát bocs, annyit ez is tud. Itt is van idegesítően túlspilázott, zajos villódzó finálé, és ez is pont olyan felesleges, mint a korábbiak, amiket láttam. De nem rosszabb, és nem jobb. Nem húzom le, mert én ebből már kiöregedtem, de a gyerekeknek kellenek ilyen csimbumm varázsos mesék, legyen a kedvükért 5/10, azt kész.
Ja, lesz még folytatás, afelől nem hagytak kétséget a végén, de azt már azért nem nézem meg, mazochista nem vagyok, annyira meg azért nincs iskolás lány fétisem (ez ilyen girl poweres film, a szürkeárnyalatos Dakota Johnson van benne három iskolásnak öltöztetett lánnyal, akikből Sydney Sweeney-t ismertem fel, ő nagyon divatba jött manapság, bár figyelnie kellene, mikben szerepel). Ja igen, így a végére meg is fejtettem, hogy miért lehet lehúzva, biztos beindult a feminizmus-alert a nézők egy részénél.
Akkor nézd meg elsősorban, ha 25 évnél fiatalabb vagy, és valami popcornmozira vágysz, semmi bonyolultra.

53 Madame Web (2024)
Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»
Szereplők: Emma Roberts, Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Tahar Rahim
Kiegészítésként még eszembe jut, hogy remélem, a „Marvel-film”-et mint kategóriát értetted, mint szuperhős képregényfilm. Mert ezt a Sony készítette. Plusz azzal ellentétben, amit te leírtál, nem lesz folytatása. Ahogy kiderült, mennyire rosszak a bevételek, mennyire rosszak a kritikák, elkaszálták a film folytatását.