2024.09.04 15:22 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
0

Ezt a filmet azért választottam ki a mozi kínálatából, mert egyértelműen felkeltette az érdeklődésemet. Igaz, ami igaz szélesvásznon nem az ilyen típusú filmeket szoktam nézni, az ilyen alkotásokat inkább a kanapé kényelméből, de ép ezért jó, néha ki kell szakadni a komfortzónánkból és ez nagyon is megérte. Többek közt Channing Tatum alakítása miatt ültem be. Továbbá pedig azért is, mert a témája erőteljes illetve a film előtt volt egy felhívás, ami így szólt: "A film pszichológiai thriller, fő témája a hatalommal való visszaélés. A történet ugyan a képzelet szüleménye, mégis kizárólag felnőtteknek ajánljuk ugyanis erőszakos képsorokat tartalmaz - köztük szexuális erőszakot ábrázolókat is. Ez egyes nézőket felzaklathat, illetve megrémiszthet."

Így kezdődik maga a film felvezetése, már ez elég erőteljes, mert nem mindegyik mozifilm előtt lehet ilyen feliratozásokat látni. Kezdjük a negatívumokkal, amikből részemről kevesebb volt. Ha fenti szöveget elolvasva mire számítottam. A film jól felvezeti az eseményeket, és történéseket, viszont Zoe Kravitz első rendezésében, azért nem borította teljesen ki a bilit a nézőkre, mert ha azt nézzük amiért a film elkészült, hogy lehet és mi által visszaélni a hatalommal szexuális értelemben, a film nem igen érinti. mindig csak az előtte és utána dolgokat. Vagyis előtte mézes mázas vacsora, iszogatás etc. utána a film következő eleme, hogy a nők futnak valami elől csoportosan, és felébrednek, ahogy a napok telnek múlnak egyre fáradtabban. hát azért, mert valami történik éjszaka velük, amit nem éreznek meg csak így ábrázoltatják a nézőknek a nőket. Úgy, hogy a film nálam is lelkiekben nagyot ütött úgy főleg, hogy én világ életemben tisztelem a nőket, női munkahelyen dolgozok (egészségügy), és mindig is a szexuális erőszak férfi és nő közt nagyon is megvetendőnek számított nálam, és végülis ez a film fő témája, ami tényleg felkavaró tud lenni, de ennél jobban is feltudta volna kavarni a nézőket ha az első rendezésű Zoe Kravitz bátrabb lett volna, de első rendezés gyanánt elég erős témát választott és úgy gondolom bejött neki. Ez az egyetlen egy negatívum, amit eltudok a filmről mondani. A pozitív dolgok többen vannak, nem hiába értékeltem a filmet 10/7-re. Mert egy film akkor jó, ha a film végeztével beszélsz róla és még másnap is benned van, ez a film ép ilyenre sikerült. Igaz témája még a mai napig tabutémának számít, mert a nemi erőszak nem egyszerű és mindenki másképp látja így elég sok vitát is lehet lezavarni a témával kapcsolatban. Channing Tatum alakítása egyszerűen nagyszerű volt, hihetetlen, hogy eljátszotta ezt a szerepet, ami végre megmutatta Magic Mike-ot, hogy nem csak a teste miatt van a szakmában. Nagyon jól visszaadta ezt a pszichopata tech milliárdost, Slater King szerepében. A mellékszerepekben is elég jó neveket tudhat a film magának, Christian Slater, Geena Davis, Haley Joel Osment, Adria Arjona, Kyle MacLachlan és Naomi Ackie.

A film eseményei úgy kezdődik, a milliárdos, Slater King (Channing Tatum) "véletlen" találkozik a pincérnővel, Frida-val (Naomi Ackie) az adománygyűjtő gáláján, ahová úgy lógnak be a barátnőjével. A két színész közt ekkor már jól érezhető volt, hogy a kémia jól működik a kamerák mögött, amire mostanság főleg odafigyelnek Hollywoodban. Meghívja magához a "kis" magánszigetére, ahol visszahúzódva él a csodagyerek. A vad éjszakák napsütötte nappalokkal keverednek már annyira, hogy az ember az időérzékét is elveszíti, de senki sem akarja, hogy ez az utazás véget érjen. Mindaddig amíg Fridának elkezdenek dolgok beugrani sőt csak ő emlékszik a barátnőjére is. Valami nincs rendben ezzel a hellyel, és elkezdi felgöngyölíteni a dolgokat, ami a rideg valósághoz vezetnek.

A filmben van bőven erőszakos jelenetek, és felkavaró képsorok, amiket néha pár poénnal jól kezel a rendező. A képi megoldások nagyok jók, és itt tényleg vannak jó színészi alakítások is. Mobil ki, fényképezőgép elő és indulhat is a buli. Csak ajánlani tudom eme filmet megnézésre, mert egy ilyen film élmény után úgy jössz ki a moziteremből, hogy nem érzed jól magad tőle. Úgy hogy, moziba be, és Te is alakítsd ki a véleményed a filmről.

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Úgy bontakozik ki, mint egy tündérmese: egy bájos fiatal pincérnő (Naomie Ackie) véletlenül keresztezi az útját egy gazdag és híres vállalkozóval (Channing Tatum), aki lazán... több»

0