Ez az olasz Futni mentem, csak nem futás, hanem gyerekvállalás köré szervezve. Egy csipetnyi varázslattal fűszerezve. Mivel nem a mi nemzetünk produkciója, nem áll módomban felülpontozni, kénytelen vagyok a számomra reális értékelést adni.
21 perce néztem, és ott akartam leállítani. Ez nem sikerült rajtam kívülálló okokból, úgyhogy tovább ment a lejátszás, de arra már csak félig figyelek. Az ebből adódó pontatlanságok előfordulhatnak az elemzésemben, bocs. Amit eddig láttam, az alapján egy arcpirítóan béna vígjáték, de nem fájdalmas.
Az olaszok elragadóan egyszerű életfelfogásában született produkció ez, nem lehet nagyon utálni a sok-sok hebehurgyasága ellenére se. Mégis, mivel úgy éreztem, hogy tíz perc után átláttam az egészet, le kell állítanom. A családi körülmények azonban úgy adták, hogy tovább ment a lejátszás.
És nem bántam meg. Valahol fél óra után történik egy mágikus fordulat, ami után a főhőseink hirtelen megcsaládosodnak. És onnan fogva olyan zsigerien aljas poénokon szórakozhatunk, hogy "– Simeone, ki ad ilyen béna nevet? – Te adtad nekem, apa/anya" – nem pontos az idézet, ilyesmi.
De ennek ellenére nem lesz jó a film, csak kihoz az első döbbenetből. Körülbelül enyhe középkategória. A mediterrán könnyedség segít abban, hogy belekényelmesedjünk a történet debilitásába, és egy estére elengedjük a filmesztéta énünket.
A cselekmény kb. az, hogy van egy nem gyerekes pár, van náluk szex meg szórakozás a mindennapokban, a barátaik viszont elhúztak, ők már leharcolt családosok. És akkor kapnak egy leckét a családosságból. Ez a lerágott testcserés csont egy másik verziója.
Megnézzétek, ne nézzétek? Ha nincs estére elvárásotok, akkor nyugodtan belevághattok. Ha random valamit választanátok a Netflixről, akkor ezerszer inkább nézzétek ezt! Ha mélyebb mondanivalóra vágytok, akkor persze semmiképp.

83 Átokból álom (2023)
Marco és Giulia egy pár, akik nem akarnak gyereket, de egy napon a sors meglepetést tartogat számukra. több»
Szereplők: Fabio De Luigi, Fabio Balsamo, Barbara Chichiarelli, Marina Rocco, Virginia Raffaele