2025.01.01 16:48 kabel Olvasottság: 281x
1

We have Fast and Furious at home...

Egy ponton hősünk letöri a kilincset egy ajtóról, hogy a gonoszok ne tudják kinyitni. Egy perccel később a gonoszok meglátják az ajtót, és elkezdik a kilincs helyét lőni, hogy kinyissák. Szakadtam a röhögéstől.

Az igazat megvallva a Weekend in Taipei nem nézhetetlen, csak kellemesen bugyuta és súlytalan. Akad benne pár egész jó harci jelenet, ahol Luke Evans komolyan vette szerepét, és egész jól játszotta a harci legényt. A helyszínek is nagyjából autentikusnak hatottak, legalább nem csak zöld háttér stúdióba vitték nyaralni a színészeket. Sajnos, nincs elég csihipuhi, hogy csak ez alapján értékelni tudjam.

We have Fast and Furious at home...

A dolog a történeten bukik el teljesen, annyira ostoba majdnem minden narratív elem, hogy nem vagyok biztos benne, a forgatókönyvíró nem-e egy herbálos magára találás alatt írta az egészet. Úgyhogy én sem fogom komolyan venni ezt a kritikát, és csak leírok pár példát, amitől fogtam a fejem.

Általános karaktermotivációk és háttérsztorik sem túl koherensek. A főszereplő kissrác egy ponton majdnem meghalt volna azért, mert a főgonosz delfineket bántott. Ugyanaz a főgonosz, aki Taipei drogbárója is... A főgonosz csaja pont véletlenül a beépített rendőr volt barátnője, akitől gyereke van... A film egy részében random halászok egy piramishoz elég kokaint találnak, amit elrejtenek főszereplőink garázsában, aztán a gonoszok valahogy megjelennek, a nagy terv pedig az, hogy hőseink autóba ülnek és elkezdenek vezetni a droggal, konkrétan az erdő közepébe, ahol megállnak, és elkapják őket... Hősünk elmondja barátnőjének, hogy a barátnő főnöke drogdíler, és hogy meneküljön el tőle, mert hamarosan rajtaütnek, a barátnő meg annyira nem értette az utasítást, hogy nemcsak nem menekült el, hanem egyenesen a drogbáró csajává vált... Sokszor felmerül, hogy miért nem mennek a rendőrségre hőseink, és erre mindig az a válasz, hogy a rendőrség korrupt és a főgonosz zsebében van, de aztán, a sztori végén ugyanez a rendőrség kérdés nélkül elengedi a hősöket. és elkapja a főgonoszt...

Oké, lehet, ez meg van magyarázva, és csak elaludtam.

Jaj, teljesen Fast and Furious-film az egész, még a család témakör is ugyanaz. Ha akciófilmeket bír a családod, rakd be karácsonykor háttérzajnak, amíg fát díszítetek.

akció | thriller

John Lawlor, a pitbullos DEA-ügynök erősen kötődik a munkájához. Nincs olyan rosszfiú, akit ne tudna megállítani, és nincs olyan, amit ne áldozna fel egy ügy lezárásáért.... több»

1