2025.02.07 22:13 Ahoj poplacsek Olvasottság: 308x
1

2/10 – Eléggé vészterhes

A klasszikus Netflix-minőség szerelmeseinek készült filmalkotás, mely – ameddig képes voltam figyelemmel kísérni – rettenetesen gyenge és kínos jelenetekkel, kellemetlen és ízléstelen, többnyire egyáltalán nem vicces „poénokkal” volt tele.

Lainy (Amy Schumer) és gyerekkori barátnője tervei nem egyformán jól alakulnak, ami a házasságot és gyerekvállalást illeti. Lainy a véletlen fordulatok hatására beleragad a szerepbe, melyben elhiteti a környezetével, hogy terhes. Az ilyen típusú kamuzással kapcsolatos összes helyzetkomikumot, lebukásveszélyt és egyéb klisékártyát kijátssza a rendező, all-in alapon. A forgatókönyvet nem más, mint maga Amy Schumer és egy társszerzőnője írta, Tyler Spindel rendező meg megpróbálta kihozni ebből, amit tudott – sikertelenül.

2/10 – Eléggé vészterhes

A viccességre jellemző, hogy 2-szer vagy 3-szor derültem fel, az egyiknél emlékszem is, hogy azt találtam viccesnek, hogy valami összecsukható kanapénak vagy minek visszarúgott a rugós szerkezete, és eldobta az ólomsúlyú főszereplőnőt a szoba másik felébe. A másik 1 vagy 2 poént nem tudom felidézni, de ennél magasabb szintű humor nem volt, inkább csak olyanok, hogy pl. a terhestornán egy jógagyakorlat részeként finganak a pocakos nők.

A nagyon megjósolható történet és a várható végkifejlet még a játékidő fele előtt nagy valószínűséggel elég pontosan összeállt a fejemben, így a második félidő alól felmentettem magam. Bár nem néztem végig, képes lettem volna megtenni, így az a korrekt, ha nem pontozom nézhetetlenre. Meg 1/10-re se a saját 10-es skálámon, hanem adok rá 2-t. Mert azért vannak ám még ennél is rosszabb filmek a világon, szóval az 1/10 az nem lett volna fair.

A film minősége szempontjából mellékszál, de Amy Schumer gyanús, hogy megplasztikáztatta az arcát, amit érdekes nézőpontnak találtam az önátalakítás helyes sorrendjével kapcsolatban. Manapság ilyet biztosan nem polkorrekt felhozni, restellem is magam érte. De amíg néztem a filmet, folyamatosan szúrta a szememet ez a különös változás, nehéz volt tőle az amúgy is lapos cselekményre összpontosítani.

dráma | vígjáték

A történet középontjában Lainy áll, aki legjobb barátnője terhességére féltékeny lévén álterhes pocakot kezd viselni – és véletlenül találkozik álmai férfijával. több»

1