2025.02.15 10:29 Emmersson Olvasottság: 207x
1

Aludni mentem

Más szemmel néztem a filmet, mint a legtöbb mozilátogató, ugyanis láttam az eredeti cseh mozit. Az egy átlagos romantikus vígjáték, amely nem is szeretne több lenni. Kiszámíthatóan szórakoztató, többnyire humoros történet. Sajnos, a magyar változat "csehszlovákabb" (bocs!) az eredetinél. Túljátszott és szájbarágós. Ezen túl akar üzenni valamit, ami nem jön át, mert a lényeg elsikkad a férfiak lenézése közepette. Mondhatni a paci túlfelére estek át Herendiék.

A megözvegyült anya (Vera - Udvaros Dorottya) szeretné kipipálni férje utolsó bakancslistás kihívását, ezért három lányával – és hátizsákban férje hamvaival – akarja váltóban lefutni a maratoni távot. Mindegyik nőnek megvan a saját problémája, így az ötlet nem nyeri el a tetszésüket. Persze végül beadják a derekukat, és edzeni kezdenek. Közben picit megismerjük őket és a gondjaikat.

Aludni mentem

A legnagyobb lány (Dorina - Tenki Réka) ügyvéd, akit a főnöke (gonosz férfi - Gálffi László) ugráltat, ő pedig az előrelépés reményében bizony ugrik is. Megrögzött szingli, elvei vannak, de a végére egy kislány (műanyag gyerekszínész - Tóth Róza) és az apja (szerencsétlen nyomorult ürge - Csányi Sándor) ellágyítja.

A középső testvér (Kata - Lovas Rozi) már kétgyermekes anyuka, de a párja még mindig nem vette el. Természetesen a film végén megkéri a kezét – nyáltenger klisé pipa. A legkisebb gyerek (Emma - Trill Beatrix) a felelőtlen vadóc szerepét kapta. Rossz állásokat és rossz pasikat választ. Jelenleg épp a főnöke (szemét férfi - Schmied Zoltán) lakását béreli, akinek a szeretője. Nyilván csak hitegeti, sosem hagyja el az asszonyt, így természetes, hogy képbe kerül egy új pasi (túl jó, hogy igaz legyen srác - Ember Márk) is. Ő lesz a nők edzője.

Néhány bonyodalom – az egyik, hogy Katát bizonyosan megcsalja a pasija (lusta disznó manus - Bányai Kelemen Barna), mert a férfiak mind ilyenek! – után sikeresen lefutják a maratont. A hepiend sem marad el. Lesz ugye leány-, illetve anyakérés; ügyvéd-rendőr összeborulás, és a legkisebb leány élete is sínre kerül. Megjelenik még a szurkálódó rivális ügyvéd (könyöklő férfikolléga - Hevér Gábor) és a bármikor lehurrogható és kihasználható doki (papucs bácsi - Trokán Péter). Valamint láthatunk még két, dramaturgiailag indokolatlan férfi seqqet...

A cseh film egyszerűbb, könnyedebb, és ezért jobb. Ez pedig egy túlértékelt, ám felejthető remake.

dráma | romantikus | vígjáték

Herendi legújabb romantikus vígjátékában egy anya útját követhetjük nyomon, akit Udvaros Dorottya alakít, és aki elindul, hogy teljesítse néhai férje utolsó kívánságát,... több»

1