Közösség

Vélemény:

55 S.E.R.E.G.

(2024)

S.E.R.E.G.

Emmersson   2024.11.18 18:56
2

Milyen egyszerű is lenne jól lehúzni a sorozatot, mert TV2 meg Kálomista, valamint kormányközeli propagandamozi, toborzó film. Még csak az utóbbi sem hangsúlyos. Mégis mit mutassanak, ha a történet katonákról, katonai akciókról szól? Angolkertet?! Netán az Angyalbőrben is katonai reklámfilm volt? A Linda pedig zsaru toborzó? (Inkább Babetta reklám...) Hat epizódban egy korrekt – és legyen hangsúly minden szón! – magyar tévéfilmes minisorozatot láthattunk. Nyilván szakmailag a hozzáértők bele tudnak kötni, de a laikus átlagnéző a Kalasnyikovot sem tudja megkülönböztetni a többi gépkarabélytól, de nem is érdekli. A látvány rendben volt, a szereplők is egészen jók voltak. Az „uborkázás” nekem picit erőltetett és sok volt, azonnal Karádi olajbogyózása ugrott be, és nála sokkal jobban működött. Nem húzták el a történetet, van kerek lezárás és keret. És megmondom őszintén, hiába ültem le elé fenntartásokkal a bevezetőben írottak miatt, hiába sejtem, hogy a költségvetésének egy szemmel jól látható része elvesztette a forgatás alatt közpénz jellegét, nekem jó szórakozást nyújtott.