Nagyon nem kedvelem az olyan filmeket, amelyek tartalma epizodikusan ismétlődik egy adott alkotáson belül. Így a filmet már a felénél untam, és reméltem, hogy azért lesz valami érdemleges esemény azon kívül, hogy a narcisztikus pszcihopata önnön öregedését nem bírja elfogadni a csodálat és a tapsvihar hálójában ragadva, mintha egészen ötvenéves koráig nem ebben a világban élt volna, mint ami hirtelen arcul csapta. Kiszolgálta a szépségideált egészen ötvenéves koráig, ám ez csak akkor robbantott nála szépségatombombát, amikor ugyanaz az ember, aki addig csodálta, hirtelen az utcára nem tette. A fogyasztói társadalom kritikája sem sikerült túl jól, mert a fenék hopponoffon kívül mást nem tudtak megmutatni, amit sajnos véresen komolyan is vettek.
Itt leginkább a női test elhasználásáról és kukába dobásáról szól a fáma, amit sok olyan nő él át, akik nem épp a rivaldafényben pompáznak, hanem átlagos szakmával bírnak. A film jól kapja el a fiatal vs. idősebb nő harcát, amelyben az önkép és énideál a férfi szemén keresztül jön létre. Ki az a hülye, már bocsánat, aki erre építi önértékelését? Már régen rossz.
Persze a rivaldafényben ez egészen más hatással bírhat, mint a hétköznapi güriző nő életében, aki lassan már ezt az egész témát is pont magasról lesz@rja ötvenévesen, örül, hogy hazaér, kitölt egy pohár bort jó esetben, és kiterül a székben. Ráadásul pont hiteltelen Demi Moore szerepe ebben a filmben, aki azért hagyjuk meg, ötvenévesen sem panaszkodhat a külsejére. A test öregedésének bemutatása önmagában horror, nehéz elfogadni, hogy ez a mi életünkben tényleg eljöhet, itt az alkotó mélyen belenyúl az öregedéssel szembeni elemi félelemérzetünkbe. A fiatal korosztály pedig jóval nagyobbat fog zuhanni a filterezés birodalmában, mint bármelyik generáció ez idáig. Azért a Csúfok c. film témája itt is visszaköszön. Kell egy szer, ami széppé tesz, mert csak akkor lehetsz a társadalom egyenrangú tagja. Nehezen adtam meg a 4 csillagot.

61 A szer (2024)
Álmodtál már valaha önmagad egy jobb változatáról? Ki kellene próbálnod ezt az új terméket. A Substance megváltoztatta az életemet. A Substance segítségével létrehozhatod... több»
Szereplők: Demi Moore, Dennis Quaid, Margaret Qualley, Hugo Diego Garcia, Edward Hamilton-Clark