2025.02.20 20:33 Ahoj poplacsek Olvasottság: 149x
0

5/10 egyenesen a futószalagról

Ez a vígjáték egy eléggé tipikus hollywoodi tömegtermék, futószalagon jött, mint sok szakasztott társa. Bugyuta, meg kicsit primitív szinten operál, de ezek többnyire ilyenek. Nicholas Stollernek nem ez volt az első ebben a kategóriában, ami a kezéhez tapad, követett el már néhány ilyesmit, kisujjában van a szakma.

Reese Witherspoon és Will Ferrell hozza a formáját, miattuk könnyen nézhető. Witherspoon csatlakozott az amerikai trendhez, és minden második színésznőhöz hasonlóan ő is átszabatta az arcát. Bár az első két percben fel se ismertem, meglepően hamar megszoktam az új kinézetét. A plasztikai sebész kezd olyan lenni arrafelé, mint a fodrász, nem az a kérdés, jár-e hozzá a színésznő, hanem hogy melyikhez. Hát szomorú, de ez van.

5/10 egyenesen a futószalagról

A történet egyszerű receptre épül, lényege az, hogy eresszünk össze két kulturálisan teljesen eltérő (egy kínos, cikizhető, de összetartó, és velük szemben egy sznob, távolságtartó és megjátszós) családot, aztán jöhetnek az ebből adódó közepes poénok ládaszám.

A már emlegetett elkövető rendező és forgatókönyvíró azt találta ki, hogy ennek kereteit esküvői környezetbe helyezi. Elromlós esküvős hollywoodi vígjátékból nincs hiány, magam is láttam szerintem vagy 35-40-et, biztosan van legalább 300. Itt annyi az újítás, hogy nem egy család van a történetben, hanem kettős foglalással egy helyszínre egyszerre két eltérő család is beszorul.

Az ember azt gondolná, hogy a kétcsaládos felállás kinyitja az új poénok hatalmas tárházát, de nem, ugyanazokat a dolgokat látjuk ismétlődni, amik már egyenként megtörténtek az elmúlt 20 évben tömeggyártott hasonló produkciókban, az azokéval azonos felejthető színvonalon és poénsűrűséggel. Az egésznek az íve is ugyanaz, mint minden elődjének.

Olyan estén, főleg popcornnal, bátran megtekinthető, amikor az ember nem akar magas művészeti értéket hajszolni, hanem csak lealjasodna egy gondolkodásmentes, biztonsággal kiszámítható, kissé primitív tucatvígjátékhoz, és nem zavarja az a vége felé egyre erősödő gondolat, hogy a forgatókönyv alapjait valószínűleg a mesterséges intelligencia szállította.

vígjáték

Két esküvő és két szervező keresztezi egymás útját – az egyik menyasszony húga és a másik menyasszony apja. Mikor rádöbbennek, hogy a helyszínt ugyanarra a napra foglalták... több»

0