2024.11.18 00:42 Elektra Csábiné Zsuzsi Olvasottság: 289x
0

Jónak ígérkezik

Újabb mexikói sorozatra leltem, ami érdekesnek ígérkezik. Nővérek háborúja címmel fut a Netflixen. 2024-es. De még annyira friss, hogy Pinterestre se nyomják felfele a promó képeket belőle. Mondanám, hogy 'Az ember, akit Ottónak hívnak' film után szabadon (ha emlékeztek az egyik főbb szereplőre, Mariana Treviñóra – Marisolra – benne, aki szintén a mexikói vonalat erősítette); hogy egy szempillantás alatt végleg belopja magát a szívünkbe. Legalábbis az enyémbe, mert általa a mexikói karakterek/filmek iránt érdeklődésem olyannyira meghozta gyümölcsét, hogy most, hogy rátaláltam a Nővérek háborújára; Lídia ügyvédnő 2. évadjának kárára legyen mondva (azt néztem eddig aktuál), azonnal belenéztem.

És milyen jól tettem!

Jónak ígérkezik

Noha egy 20 részes sorozatról van szó; azaz el fog tartani egy darabig, míg a végére érek, de már most egy rész után is levontam belőle, amit le kellett.

Hogy ennek a Nővérek háborúja sztorinak átütő a koncepciója. Így kell kezdeni valamit! Hogy tartja-e végig a sorozat ezt az erőt, azt persze nem tudom. Még. Egy részt néztem csak meg. Ezért is van, hogy várok a Like-osztással a filmet illetőleg. Még nem kapott se „egy tetsziket”, se kettőt. Nem kell ezt elsietni, elvégre nehogy csalódás legyen a vége, mint A király szerelme (dél-koreai sorozat esetében), ahol is az első rész koncepciója olyannyira ígéretesnek ígérkezett (szintén), hogy fel is lelkesültem, csakhogy aztán a lelkesedésem átadta a helyét kínok közepette egy lassú sorozat játékidejének, amit keserves volt végigülni. Minekutána harmatgyengére sikeredett.

Na ebből okulva, bármilyen jó legyen is egy első rész; megtanultam a leckét. Az egy meg a két like-okkal érdemes megvárni néhány részt, annak ellenére, hogy nem kis túlzással mondom már most, hogy ezek a mexikóiak nagyon tudnak.

Első résznek (41 perc volt egyébként, tehát alig több mint mondjuk egy Emily Párizsban-rész) egy igencsak fájdalmas kerettörténetet ugyanis összetoltak az írók. Mindamellett, hogy léptették a sztorit elég rendesen időben.

Nem volt egyáltalán zavaró, így tömörítve letudni – letenni – a történeti alapokat (Kik vagyunk, mik vagyunk, miért vagyunk), csakhogy aztán összetörve, tele egy árva négyéves kislány összes szívfájdalmával megérkezzünk a valóságba. Majd kicsit később egy női börtön gyengélkedőjére.

Azt kell hogy mondjam, a szívem szakadt bele, ahogy az a kislány sírt.

„Ne menj el, apa! Ne hagyj itt!”

Hát, elég rendesen megmarkolta minden egyes ideg- és érzősejtemet. Mert nem tudtam ép ésszel felfogni, hogy lehet egy apa – a saját apja – ilyen kegyetlen.

A feleség legalább bevallotta, szabaduljanak meg a kicsitől, mert bántotta, és bántani fogja még; ha nem adnak túl rajta. Lehet, hogy *ar, szemét húzás, de legalább kimutatta a foga fehérjét. Nem úgy, a kicsi apja, aki ahhoz nem volt elég tökös, hogy a saját kislányát megóvja a nőtől, aki még csak nem is a kicsi vér szerinti anyja.

Hát mennyi gerinctelenség kell ehhez? Férfi az ilyen???

Nagyon felkavart! Miközben itt, nektek meg csak bonyolítom és bonyolítom még ezzel is, még azzal is a történetmesélést.

Jobban jártok, lehet, ha inkább leültök elé. Könnyebb lesz átlátni. Ezt az amúgy is, rémesen bonyolultra kihozott helyzetet; ami bár felölti a szappanopera-jelleget kicsit (a két kis árva gyerek az elhagyott, meg az új, akit magukhoz vettek, elvégre úgyis egymásba szeretnek). Ahogy kell. Két egymás gyerekkoráról mit sem sejtő fiatal, akik valójában ki lettek cserélve egymásra.

Nem is ez a lényeg igazából. A szappanopera-jelleget azért írtam, hogy ne érjen senkit váratlanul, ha kicsit arra is hasonlít majd.

Mert lényegében a dupla like-on, amit remélem, adni tudok majd néhány rész múltán, ez sem változtat.

Nektek se szegje kedveteket.

Az erős koncepció úgy érzem, mindenért kárpótol majd. (Ismétlem, én érzem úgy.) Ha végül mégis úgy jár, mint A király szerelme koreai sorozat, akkor meg így jártunk.

A főzés próbája az evés, 'meg a jó szakácskönyvek' természetesen! A filmeké pedig, ha időt szán rájuk az ember.

Ajánlom mindenkinek legalább egy rész erejéig a Nővérek háborúja sorozatot; aztán ki-ki mesélje el, meddig jutott.

Köszönöm a filmet a Netflixnek! Jónak ígérkezik!!

Én rárepülök!

Aztán remélem, mehet egyszer csak a dupla like! :)

(Az első rész biztosan és teljes joggal kiérdemelte.)

by

#kamifilmezik

dráma

Perla és Antonia, a két nővér között intenzív rivalizálás folyik, kapcsolatukat árulás és kegyetlen manipuláció jellemzi. több»

0