Én nem a játékból indulok ki. Számomra ez a alkotás egy kaland sci-fi, ami – valljuk meg – nem sikerült annyira rosszul. A történetet viszont elszúrták azzal, hogy túl sok dolog történik a múltban. Ezt egy-egy felvezető filmmel kellett volna megelőzni, az lett volna az első rész, míg ide eljutunk, de ez az én meglátásom, és akkor – azt hiszem – ez a második rész nem lett volna ennyire tömör.
Főleg, ahogy indul, amikor elmeséli, mi történik a múltban, és a kisfiú felnő és fegyházba kerül. Na, ezek azon idők, amiket egy előző részben megnéznék jobban kitárgyalva. :) Maga a koncepció jó, nézhető, élvezetes, látványos, és az érzelmek terén is megpengetik a harag, gyűlölet és némi romantika lángját, ami a filmnek jót tesz, hiszen egy alapot is ad neki.
Másrészt ez az almás dolog nem lett rosszul hozzáfűzve a régmúlthoz. Ha azt nézem, mennyi folytatást lehet ebből szőni, akkor végtelen a határ, de azt hiszem, a régmúlt bemutatási is izgalmas lenne. A jövő ebből a szempontból kicsit sablonos lesz, hacsak nem raknak bele némi csavart, hogy a főhősök egymásba szeretnek. Akkor aztán lenne mit nézni.
Összességében a forgatókönyv közepes. A rendezés közepes. A szereplők nem tudnak a filmhez adni, mivel annyira sűrítve történik a vonalvezetés, hogy csak kapkodunk néhol, most akkor hol is tartunk. Szóval ez csapatmunka volt, és a harci jeleneteket remekül eljátszották. A hangi és képi effektek jók. Így azt hiszem, három csillagnál többet nem tudok adni erre az alkotásra. A történet megjelenítése és vezetése miatt adtam ennyi csillagot. Igazából a színészek sem tudtak annyi pluszt belerakni, ami miatt ez jobb film lenne.
Ami az alapját adja, az a látvány és egy olyan sztori, ami nem lenne rossz. A sci-fi része sem nagyon bontakozott ki, csupán logikus magyarázatokkal és némi misztikummal keverve. Talán túl megkeverték azt a bizonyos fazekat, és mindenből akartak ebbe rakni egy kicsit. Az összhatás viszont elmaradt, és igazából a film nem tud felülemelkedni saját magán. A videójátékban nem tudom, mi a vezérfonal, de gondolom, hogy küldetések vannak, és ott is a cél az alma.
Azt hiszem, nézhető kalandfilmként fogom ajánlani mindenkinek, aki szereti az ilyen témájú filmeket. Remélem, azért egy folytatást megcsinálnak majd... Üdv, Yosi

59 Assassin's Creed (2016)
Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch (Michael Fassbender) újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti... több»
Szereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling