Ha úgy néztem volna meg a sorozatot, hogy előtte nem olvastam róla semmit, azt mondanám, egészen jó kis hétvégi, egyben ledarálós időtöltés. Most viszont, az utolsó rész befejezése után is azon tűnődöm, vajon mit láttak benne, amit én nem, azok, akik... Teljes kritika
Még csak az elején vagyok, és módosítom, ha szükséges, de eddig ez egy elég érdekes gyilkossági rejtélyes kriminek tűnik, ami nagyjából hasonló módon nem veszi magát túlságosan komolyan, mint A Fehér Lótusz, ami pedig kimondottan jól áll neki. Ez nem... Több
...ez az ember MENNYIRE jó színész... Ray Donovan után ezt az elkényeztetett, diszfunkcionális, öreg kamaszfiút/szexi dilfet is úgy hozza, hogy azt öröm nézni. A sztori izgalmas, a színészek (leszámítva a főszereplőt, aki egy újabb nepo baby... Bono lánya) remekelnek, a csavar nem üt hatalmasat, de nem is a csavar a lényeg, hanem a hangulat és a világ, és azt szuperül összerakták a készítők.
Történik egy gyilkosság, majd minden részben sorra megyünk a résztvevőkön, hogy ki miért gyanús, miért ő ölhette meg, mi lehetett az indítéka. Közben megismerünk egy dúsgazdag, de pont hogy nem normális családot. Ide próbál beilleszkedni a menyasszony, de már az elejétől kezdve kétségek gyötrik, hogy vajon jó-e az neki, hogy ide fog tartozni. Nem igazán spoilerezek azzal, hogy elmondom, hogy az utolsó részben derül ki végül, hogy ki és miért követte el az emberölést. Talán jobb lett volna, ha egy filmet rendeznek belőle, felesleges volt ennyire elnyújtani a dolgokat. Nicole Kidman a szokásos formáját hozza, mintha csak ehhez értene, talán a botoxszal ezt az arcot vette fel örökre magára. Liev Schreibernek is jól áll a lezüllött férj szerepe. A véleményeket olvasva megosztó a sorozat, valakinek nagyon tetszik, van, aki szerint részről részre egyre rosszabb. Bevallom őszintén, engem annyira nem kötött le, hogy most szétizguljam magam, hogy ki oltotta ki szegény lány életét, és mi történhetett. Szépen végignéztem, ha már elkezdtem, de én nem alélok el a sorozattól. Az sem fogott meg, hogy milyen életet élhetnek a gazdagok. Bárki bármit mondhat, de ebben a sorozatban még mindig Kidman lehet a húzóerő, miatta kezdhetik el nézni az emberek, de (remélhetőleg) hamar jön majd valami más, és ez feledésbe is fog merülni.
Sziget, gyilkosság, sok ember kis helyen. Persze elférnek, de nem megférnek. Gazdag sznobék esküvőre készülnek. Mam(m)a pici fia venne el egy rangon aluli leányt. Csakhogy a bulit zárójelbe teszi egy gyilkosság. Az ara barátnőjét vízbe fúlva találják... Teljes kritika
Hasonló sorozatok
Rég láttam már ennyire jól összerakott sorozatot a Netflixtől. Nagyon eltaláltál a szereplőket, a hangulatot, a karaktereket, a történetvezetést, a képi világot és az egész atmoszférát. Izgalmas, nem kiszámítható a vége, tűpontosan ábrázolja az emberi gyarlóságot és, hogy valójában milyen világban is élünk. Mi az, ami fontos, és mi az, amit a gazdagok annak hisznek. Vajon most is meg lehet úszni egy gyilkosságot, ha sok pénzed van? :) Nagyon ajánlom a sorozatot!!!
Aztaaaa! Fenntartásokkal álltam neki egy Nicole Kidman-sorozatnak, bár végül pont Ő vonzott a sorozat felé. A színészi munkája szerintem amúgy pocsék volt, az egész filmben mesterkélt és megjátszott volt minden mozdulata. És mondhatnánk, hogy a karaktere is ilyen volt, de ez kb. olyan, mikor a gyereknek azt mondod, mikor durcás: Nézz csúnyán!!! Hát, csúnyán néz. Szóval ilyen érzés volt az egész. DE!!!! Maga a story remek volt. Lassan, de nem vontatottan bontakozott ki a történet, a karakterek. Kicsit Agatha Chirstie-s volt, ahogy mindenki gyanúsítottá vált hosszabb-rövidebb időre, illetve, hogy mindenkinek volt takargatnivalója. De nem volt zavaró a hasonlóság. Nem volt nehéz követni a cselekményeket, és a végén is összerakható volt még akkor is, ha szövevényes volt az egész. Bevallom, az utolsó részig nem tudtam, hogy ki a gyilkos, így egy nap alatt végignéztem, annyira fenomenális volt. Kidman színészi munkája bár szerintem nem jó, de azért kellett, hogy akarjam megnézni a sorozatot.
Nagyszerű színészi alakítások; bár mi mást is várhatnánk Nicole Kidmantől? :) A történet feszültséggel teli, izgalmas, szavamra mondom, abszolút nem sejtettem a végkimenetelt. Simán jöhetne egy második évad, ugyanezen színészi felhozatallal és hasonló csavarokkal.
Ebben a történetben nem volt annyi, hogy hatórásra húzzák. Ráadásul a végét csúnyán összecsapták. (Colombo legalább elmagyarázta, miből jött rá, hogy ki a tettes.)
Semmi új a nap alatt, mégis képes volt megfogni, leginkább az alakításokkal és karakterekkel. Kifejezetten lefoglalt, pedig már mérföldekről láttam a végét.
Kicsit „A Fehér Lótusz”, kicsit „Hatalmas kis hazugságok” feeling. Nem azt mondom, hogy ez az eddigi legjobb sorozat, amit láttam, de abszolút nézhető. A helyszín, a fényképezés szerintem remek, és a színészi játékokkal sincs gond, de talán kissé túlhúzott lett a 6 rész. Persze végig mindenki gyanús, a végét viszont jobban kifejtettem volna, ott maradt egy kis hiányérzetem.