A rózsa neve

A rózsa neve

Der Name der Rose

1379-ben járunk és Baskerville-i William szerzetes fiatal kísérőjével, Adson von Melkkel egy bencés kolostorba igyekszik, hogy előkészítsen egy egyházi vitát. Az egyház szerepét tisztázó gyűlést azonban titokzatos halálesetek zavarják meg. William nyomozásba kezd, és hamarosan rájön, hogy az… Több

Ország: Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 1988.05.05.
Sean Connery
Sean Connery

2024.12.02 Niko

Nagyszerű film, igazán hiteles a világa. Nekem nagy csalódás volt a magyar szinkron után az eredeti hang, mert Connerynek elég komolytalan az eredeti hangja.

2016.08.05 mamiéstöti2

Nem rossz kis film, Sean Connery amúgy is az egyik kedvencem.

Nagyon jó történet.Sean Connery és itt a még fiatal Christian Slater nagyon jól hozzák a karaktereket.Tetszik a nyomozás a sötét középkorban,tetszenek a snittek,jó a helyszín,komor,barátságtalan,szép a gyertyalángnál felvett jelenetek. Kötelező darab.

2015.02.11 Milanman

Történelmi témájú, okkult, misztikus thrillerekből nem sok van, igazán jóból még kevesebb. A rózsa neve ezért is rendkívül különleges alkotás, mert minden ízében fantasztikus, izgalmas, rejtélyes alkotás, remek színészekkel és képi világgal.

A kolostort és egyes belső tereit replikaként építették Rómán kívül. 1963 óta ez lett a legnagyobb díszlet Európában. Szerző: Juki-onna