Home sweet home Rebirth

Home sweet home Rebirth

Home Sweet Home: Rebirth
Cikkek

Amikor a várost elözönli a démonoktól megszállt tömeg, egy rendőrnek meg kell találnia a gonosz forrását, hogy megmentse a családját.

(szarka84)

Zene: Tao Liu
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Thaiföld
Premier: 2025.03.20.

2025.05.15 kabel

Videójátékfilm?

Vannak filmek, amelyeknél elképzelni sem tudom, miért készültek, vagy kinek kellettek. Ez is ilyen. Elvileg valami random indie horror videojáték volt a film inspirációja, de a Steam store-t nézve elég más hangulatú filmet sikerült elénk tolni. Röviden: értékelhetetlen színészkedés és forgatókönyv, otromba effektek, melyek totál amatőr módon lettek kompozitálva, és egy történet, amely olyan klisés, hogy a rendező minden bizonnyal allergiás volt az eredeti ötletekre. A trailer egy elsőre izgalmas, pokoli látványt mutatott, és bevallom, csak emiatt nyomtam be a filmet, de sajnos nem igazán jött át ez a dolog. Csak otromba CGI volt, és Midjourney által generált helyszínek. Rengeteg beállítás a pusztuló városról teljesen AI generáltnak tűnt. Volt pár éve az a koreai film, ahol minden ember hirtelen iszonyat vérengzésbe és fajtalankodásba kezdett. Na, kb. ez történik itt is, csak az ócska színészkedés és altató sztori miatt sokkal gyengébb a kivitelezés. Nagyon sokszor játszódik le ugyanaz a jelenet: hősünk menekül valami elpusztíthatatlan szörny elől, miközben nagyon hihetően azt ordítja, hogy "Nooo!" A film thaiföldi, de a szereplők néha angolul beszélnek, néha nem, mintha nem tudták volna eldönteni, ki a célcsoport. Annyira fantáziátlan a cselekmény, hogy amikor egy egyáltalán nem sztereotipikus buddhista barát megjelenik, hogy elmagyarázza a film történetét, majdnem felébredtem.