A barlang

A barlang

The Descent
Harper

Hat barátnő, hogy társukat felvidítsák egy tragikus baleset után, amelyben elvesztette családját, vakációra indul a hegyekbe. A kalandtúra során egy barlangban ragadnak, amiről kiderül, hogy rajta sincs a térképen, így csak magukra számíthatnak. A föld alatt ráadásul valami… Több

Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2006.02.23.

A barlang 2.  (2009)

2025.02.01 Dr. Houseman

Kőkemény és véres barlangi horror

A The Descent az a film, amelyen egyetlen másodpercig sem unatkoztam. Először is, kitűnően kitalált a történet, amely számomra még hihető is. Az emberi evolúció egy adott szakaszában barlangokban éltünk. Később a sapiensek kivonultak a szabad térségekbe körülbelül 200 ezer évvel ezelőtt, és megindult egy gyors fejlődés. Ám érdekes felvetni, hogy a kettéágazódás után maradtak-e barlangi emberek, akik aztán az elmúlt 100 ezer esztendőben is tovább éltek, alkalmazkodva a sötét, barlangi viszonyokhoz, és elrejtőzve a modern ág elől. Ha igen, akkor napjainkra valóban úgy nézhetnek ki, ahogyan Neil Marshall filmjében bemutatásra kerülnek: állatias, vad, látásképtelen, torz szörny-emberek. A filmben egy nőkből álló kis hegymászó csapat Juno vezetésével (Natalie Jackson Mendoza) megpróbál felderíteni egy addig feltáratlan barlangrendszert, amikor összefutnak a troglodita lényekkel. Vérengzés kezdődik, ám akadnak köztük olyanok, akik sikerrel veszik fel velük a harcot. A barlang egy kőkemény horror, amely nagyon izgalmas és elég véres is. Nekem tetszett.

2020.08.25 Harper

Barlangi rém-emberek horrorja

A Descent egy nagyon izgalmas történet, mely bármilyen hihetetlennek is tűnik, de rendelkezik némi valóságszerűséggel az emberi evolúció adott szakaszában ugyanis létezett az úgynevezett barlangi ember. Ez a mai embertől annyira eltérő, hófehér bőrű, teljesen vak, ellenben kifinomult hallású, sötétben is jól tájékozódó, vadállati ösztönökkel bíró gyilkos "faj" - mely az amerikai Appalache-hegység mélyében él - a Barlang című 2005 -ös horrorfilmben egy barlangászkodó csapatra támad. A hátborzongató külsejű humanoidok a túrázók életére törnek. Neil Marshall jó érzékkel nyúlt a témához, a lánycsapat tagjait bemutatja és haláluk illetve a túlélők harca is izgalmas. Jó a script, köröm-lerágós a cselekmény és még csattanót is kapunk. A színészek közül kiemelendő Natalie Jackson Mendoza alakítása, aki Juno szerepében keményen szembeszáll a lényekkel és társait is segíti, amíg tudja. A Descentből készült egy második rész is 2009-ben, a sztorit folytatva, hasonlóan izgalmas kivitelben. Értékelésem: 75%. Legfőképp horror-rajongóknak ajánlom.

2016.05.27 Bogi87

Izgalmas, pörgős film, jó befejezéssel.

Na igen,végülis benne volt minden ami egy jó sztorihoz kell....szerelem,csalárdság,árulás,és egy jó adag félelem... Újszerű,hogy egy barlangban kell megharcolni az életünkért,hiszen ez nem az ő terepük,hanem a barlanglakó lényeké. Jó kis snittek voltak benne,és igen féltem is ,mert beleéltem magam. Nézhető kategória.

A forgatást 2004. december 4-én kezdték meg, és 2005. február 5-re fejezték be.Szerző: Kóborló