Író: Preston A. Whitmore II

A kép forrása: 2003 Rainforest Films

A kép forrása: 2003 Rainforest Films

73 A fogoly (2000)
Ez egy viszonylag nagyszerű film. Szomorú, de valóságos. A „Lockdown” egy történet, ami egy Avery (Richard T. Jones) nevű törekvő úszóról szól. Életének egyik fő célja, hogy úszóvá váljon. Egy éjszaka, miközben két barátjával, Dre-vel és Cashmere-rel (Gabriel Casseus, Deaundre Bonds) Cashmere autójában utaznak, fegyvert találnak. A fegyvert egy korábban lezajlott éjszakai gyorséttermi rabláshoz kötik. A rendőrség a nyomukra bukkan, és megtalálja náluk a fegyvert. Mindannyiukat fegyveres rablásért és gyilkosságért ítélik el. Gabriel Casseus zseniális és vadregényes játéka zseniális volt. Bond Dre szerepére nem volt rossz, de nem volt olyan eleven, mint Richard T. Jones és Gabriel Casseus szerepe. P. mester nagyszerű Clean Up szerepében is, az ördögi fogvatartott, akinek biztonsági őrök dolgoznak, a kábítószereit be- és kihozzák a börtönből, egy barátnőjét, akit Cashmere kap, és azt akarja, hogy Cashmere bemocskolja. A mellékszereplők zseniálisak voltak. Melissa De Sousa mint Avery lánya, Krista; Sticky Fingaz mint a Broadway, az egykori drogdíler, aki bebörtönzötté vált; Bill Nunn mint Avery felderítője az egyetemen és ügyvédje; és Clifton Powell, aki a börtön vezetője volt, és úgy éreztem, hogy hosszabb szerepet kellett volna kapnia a filmben.
A film összbevétele 449 482 dollár volt (imdb.com).