Író: Valerie Martin

73 A gonosz csábítása (1996)
Van néhány kedvenc filmem, nem túl sok. Ez mindenképpen közéjük tartozik. Nem kell mindig autós üldözés és nem kell a vérnek folynia ahhoz, hogy egy film jó legyen, megfogjon. Nekem ez volt az egyik maradandó filmélményem. Nem egyszer láttam, és még meg fogom nézni valamikor. Szeretem a hangulatát, szeretem a csendjét, a lassúságát. Szinte hallom a visszafojtott lélegzetet. Tetszik a rejtély kibontakoztatása és akárki akármit mond, számomra mind a két színész nagyon jól játszotta a karakterét. Rejtély és romantika, lélektani elemekbe burkolva – nekem ez jó párosítás.
Sztárok mindenhol, és mégis harmatos, mint nyári reggeleken a búzamező. Nekem semmi pozitív élményt nem adott, nagyon sajnálom, és Júlia Roberts lehet bármekkora sztár, engem nem hoz lázba, ha feltűnik a képernyőn. Gyenge.
Egy egész jó kísérletező horrorfilm, amit értékelni tudok, de sajnos több dramaturgiai megoldás számomra nem igazán volt érdekes. Roberts és Malkovich is remekül alakít, amely valamelyest felejthetetlenné teszi a filmet.
Daniel Day-Lewis visszautasította Dr. Jekyll és Mr. Hyde szerepét.