A Szoba kilátással című romantikus dráma helyszíne Velence; a város, ahol egy angol lány vagy nászúton van vagy megkapja azt a jelet, mely hamarosan az oltár elé sodorja. Hőseink is annak a bizonyos jelnek az igézetében töltenek néhány könnyed hetet az egyik fogadóban, bár ezt az okot semmiképpen… Több

Író: E.M. Forster

A kép forrása: Merchant Ivory Productions
Tipikus kosztümös film, kissé vontatott lassan bontakozó cselekmény, semmitmondó romantika, amit már az elején tudni véli a jó szemű néző. Azért akadnak benne jó karakterek és részek pl. a férfiak fürdőzése kicsit bizarr, de életszagú.
Kellemes hangvetelu, szorakoztato tipikus angol kosztumos film, igazan remek humorral.. Julian Sands minden perce ajandek. Egyebkent konyvadoptacio, ahol sokkal jobban ki van hegyezve minden az etikettre es a szigoru szabalyokra, de a filmnek szerintem jot tett, h ebbe a lazabb iranyba ment. Konnyed esti filmnek tokeletes.
Egy tipikusan angolos film, valahogy túlságosan kimért és egy kicsit rideg is. A karakterek nagyon merevek, de azt hiszem ennek mégiscsak célja van. Engem nagyon megfogott így mindez, bár a képi világa nekem annyira nem jött be.
Az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz filmkatalógusban megtekinthető ez a film is.