A tábornok lánya

Író: Nelson DeMille
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 1999.10.21.

2024.11.30 Dysthymia

Remek pszicho-krimi, ami még el is gondolkodtat

Többször nézős, színvonalas és különleges pszicho-krimi, Simon West rendezésében. A legtöbb helyen thrillerként szerepel, de szerintem sokkal inkább hordozza a krimi jellemzőit azzal a kiegészítéssel, hogy pszicho-krimiről van szó. Mi a lényege: A középpontban egy szerencsétlen sorsú nő áll, akit áldozatként látunk, hiszen meggyilkolják, és csak később bontakozik ki a sorsának minden részlete és halála. Apja az amerikai hadsereg egyik nagyon befolyásos tábornoka, aki inkább a hadsereg felé lojális, minthogy saját lányával törődjön és azzal a tragédiával, amit lánya szenvedett el. A leányzó azonban nem tud és nem is akar túllépni azon, hogy katonák erőszakolták meg, hiába tussolja el az ügyet az apja. Elhatározza, hogy ráébreszti apját, mi az igazság. Ám terve rosszul sül el, hiszen meggyilkolják. Ügyében Paul Brenner kezd nyomozni (John Travolta), és a film végére sok meglepetés és fordulat után ki is derít mindent. Travolta pályafutása egyik legjobb alakítását nyújtja. Erős 4 csillagos a film is. Többször nézős.

2015.10.17 rbernadett

Sokkal jobb ez a film, mint a mire számítottam. Ez is azon filmek egyike, ami nem tünteti fel túl jó fényben az amerikai hadsereget. Izgalmas és fordulatos.

2018.11.30 harnas1207

Sok helyen leírtam már, hogy a 90's évek filmjeinek még volt összetett és érdekes sztorija. Akkor még nem a látvány volt a lényeg, és sorra jöttek ki az érdekes és tartalmas filmek. Leültél és lekötött a történet alakulása. Ez is ilyen film.

Travolta és Woods garancia egy jó kis filmre.Na igen..... Ez csak egy közepesen jó kis film lett,nem túl érdekfeszítő,kissé vontatott,a végén egy apró csavarral.Nálam egyszer nézős.

John Travolta megpróbálta rávenni a producereket, hogy feleségét Kelly Prestont vegyék fel a női főszerepre. Szerző: rbernadett

Értékelés: 8/10
(2020. 07. 08.)
Nagyon feszült, erős képsorokat felvonultató és érzelmes alkotás A tábornok lánya, melyben ráadásul a végéig nem lehet biztosan tudni, hogy Brenner végül, hogyan fog dönteni. Több