Író: Ken Finkleman
Filmgyűjtemény
Airplane! (1980)

77 Airplane 2. - A folytatás (1982)

77 Airplane 2. - A folytatás (1982)
...úgyhogy ne higgyetek neki! :-) Leslie Nielsen nélkül nincs jó Airplane. Az első rész örök kedvenc. Akárhányszor meg tudom nézni. Ezt most láttam először, de elég is volt. Gyakorlatilag az első részben betalált poénokat koppintotta le valaki. Az Abrahams–Zucker–Zucker hármas tudott igazán jókat alkotni (már aki szereti az agyzsibbasztó filmeket). Az Airplane 2 az első részhez képest olyan volt, mint egy Mercedes E osztályból átülni egy Zsiguliba...
Teljesen elmebeteg, de nem baj, ez így jó. Nielsen előtt pedig le a kalappal, mert az ő zsenialitása nélkül ezek a filmek, és maga a filmes paletta is szegényebb lett volna.
Nagyon hiányoznak a régi jó vígjátékok, mint a Csupasz pisztoly, Top Gun, Nagy durranás filmek. Az Airplane 2. eddig jól titkolta magát, fura, hogy kimaradt. Az első résznek nem ér a nyomába, de ugyanolyan fárasztó humora van és pár jó pillanata.
A Zucker/Abrahams trió (Jerry Zucker, David Zucker, Jim Abrahams) az első rész DVD kommentárján elmondták, hogy sosem látták ezt a filmet. Eredetileg beleegyeztek a folytatásba, majd később mégis meggondolták magukat. Ez a film végül az ő engedélyük nélkül készült el, sőt a kimondott tiltakozásukat figyelmen kívül hagyva. Ennek köszönhetően visszautasították, hogy akár csak egy másodpercet is megnézzenek a filmből és ez a mai napig így is maradt.