Szinte magamhoz se tértem a döbbenettől annyira bejött ez a film. Ritka, amikor ennyire eldobom magam, de ez megérte az előtte eltöltött időt. Kegyetlen jó alkotás és a színészi játék is hibátlan. Többször nézős, bátran ajánlós fajta!
Algéria az 1930-as években, a függetlenségi háború idején. A kilencéves Younest élete örökre megváltozik, amikor a szegénységben élő szülei a tehetős nagybácsi gondjaira bízzák, aki gyógyszerészként dolgozik a színes, gyarmati nagyvárosban, Oranban. A kisfiú új nevet és új életet kap, Jonasként éli boldog gyermekéveit. A barátaival együtt nő föl a Rio Saladóban. A fiúk szívét rabul ejti a szép Émilie. Jonas és Émilie bimbózó szerelmét azonban megzavarják az országot sújtó konfliktusok.
IMDB értékelés:
7.8/10
Rendező: Alexandre Arcady
Forgatókönyvíró: Alexandre Arcady, Alexandra Deman, Yasmina Khadra
Zene: Armand Amar
Szereplők: Vincent Pérez, Anne Consigny, Anne Parillaud, Marine Vacth, Nora Arnezeder, Olivier Barthelemy, Salim Kechiouche
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2013.09.01.

88 Algériai napok (2012)
Nem mindennapi film. Olyan témákra helyezi a hangsúlyt mint a szeretet, szerelem, barátság, család, felelősség vállalás. Picit lehetne rövidebb, de remek film.
Ez egy nagyon szép, de nem túl ismert film. A szerelem egy különleges formáját ismerhettük meg benne.