Lewis Carroll világhírű meséje elevenedik meg Walt Disney ezen klasszikusában, amelyben a bátor és élénk fantáziával rendelkező Alice alámerül Csodaországba, ahol összetalálkozik a legbolondosabb és legfurcsább csodabogarakkal, köztük a Fehér Nyúllal, a Bolondos Kalapossal, a Szívkirálynővel és… Több

77 Alice csodaországban (1951)
52 hét - 52 új film: 8. hét "Egy film az 1950-es évekből" Az évtized, ami rengeteg világklasszis remekművet termelt. Jobbnál jobb filmek jelentek meg. Csakhogy én a hétvégén 13 filmet fogyasztottam el, ezért vasárnap este kecsaposra szétfolyt aggyal csak valami nagyon rövid, nagyon könnyen fogyaszthatóra vágytam. A második szempont nem váltotta be az ígéretet, mert ez a rajzfilm kegyetlen érdekes tapasztalás volt. Összetett és szürreális. Nem csodálom, hogy rászállt a narkós kultúra és ma már a tudatmódosítók egy ikonikus jelképévé vált. Alig akartam elhinni, hogy 1951-ben ilyen merész művet jelentetett meg Walt Disney. Mai szemmel is nagyon elvont, nagyon trippy. Baromi jól esett, jó volt így zárni a hetet.
Számtalan feldolgozás született a sok-sok év alatt. Mindenképp érdemes a figyelemre a rajzfilm és a betétdalok is. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!
Talán az egyik gyerekkori kedvencem mondanám, ugyanis rengetegszer láttam. Kicsit másabb mese, mint a többi, de nekem 5/5!
Mad Hatter karaktere a Bonkers (1993) című sorozatban is szerepel.