Szerintem a legjobb filmek közé tartozik. Egyszerre vidám és megható. Már láttam legalább háromszor, de még mindig szívesen végignézem, elgondolkodtat és felemel. Reményt ad ez a csodás kis boldog világ,kár hogy ez a mai világban nem megy ilyen könnyen.
Két óra életvidámság, könnyed francia életszeretet, báj, móka, kacagás. Ritkán épül be egy film ennyire egy népről alkotott képbe világszerte.
Igazi romantikus dráma, kategóriájában 100%-ban megállja a helyét. A műfaj kedvelői nem fognak csalódni benne. Magával ragadó, érzelmileg hatásos igazi dráma.
Alapmű. Furcsa, édes, vicces, groteszk, romantikus és megható vígjáték. Francia, így egyeseknek nehezen emészthető, de én nagyon szeretem. A kislány Amelie gonoszkodásai telibe találnak, a kertitörpe kalandjai zseniálisak, a felnőtt Amelie finom jótékonykodásai szívet melengetőek.
Elvont és kicsit bizarr, de ha olyan szemmel nézed és van hozzá hangulatod, akkor érdemes megtekinteni, mert van mondanivalója, és ad egy kis plusszt a tipikus amerikai filmekhez viszonyítva. Jók a szereplők, helyükön vannak a karakterek.
Nekem annyira nem jött be ez a film. Szerintem eléggé sablonos, sok újat nem tudott mutatni. A színészekre nincs panaszom, ők nagyon jól hozták a karakterüket. De ez sajnos kevés.
Nagyon furcsa film, nekem kicsit művészi már, egyszerűen nem tudok azonosulni a szereplőkkel. Kicsit teszetoszák, és ügyetlenek, de összességében egy aranyos film.:)
Igazi romantikus dráma. A műfaj kedvelőinek biztosíóan tetszeni fog, hiszen egy igényes és magával ragdó film. A színésznő karaktere nagyon jó választás a szerepbe!
Valódi romantikus, aranyos, kellemes film, de ugyanakkor egyedi, nem sablonos. Tetszett és ajánlani tudom a kategória kedvelőinek, és akik nem pörgős, fordulatokkal teli filmre vágynak, mert nem az, de van egy egyedi hangulata!
Egy költemény jó ritmussal, lényeglátó megjegyzésekkel és emberi szeretettel. Na és szerelmi romantikával.