Filmgyűjtemény
Asterix és a vikingek (2006)
Asterix Amerikában (1994)

85 Asterix, a gall (1967)
Láttam a filmet, és... nézhető kategória. Történelmi kalandfilm-vígjáték a két képregényhős alapján. A történet azzal kezdődik, hogy a rómaiak elfoglalják a falut, bár a filmben nem így van, itt egy falvacska található, ahol a gallok élnek, Asterix megissza a varázsitalt, és erősebb lesz, Ovelix gyermekkorában még beleesett a fazékba. Eközben egy római beálcázik gallnak, és eközben leleplezik a tánc közben, hogy ő egy behatoló Asterixet Obelixet és Panoramixet megkötözik, és a rómaiak megkóstoljak a csodaszert, de nem olyanra, amire számított volna, hiszen szőr nő az arcukon, és a 3 főhős elmenekül, és a végén egy bulival zárul. Nézhető kategória, és a szinkron (mind az eredeti, mind a magyar is) tökéletes.
Egyedül azt hiányoltam, hogy Obelix a háttérbe szorul, inkább Asterix karakterére fektette a hangsúlyt és bemutatják mennyire leleményes, főleg amikor a római katonákból csinál bolondot. Jót szórakoztam rajta.
Getafix a történet elején az erdőben, egy barlangban élt, és hasonlított egy sztereotípiás ősemberhez. Sétapálcát is használt.