Funes rendőrbiztos és három, természetfeletti jelenségekre szakosodott kutató a Buenos Aires külvárosában előforduló, megmagyarázhatatlan eseményeket vizsgálja.
(BoBamburg)

A kép forrása: Machaco Films Demián Salomón
Demián Rugna végre elkezdett filmeket készíteni, csak sajnos a tempó kifejezetten lassú... 2023-ban készítette el, kisebb-nagyobb nehézségek árán a Cuando acecha la maldad (Amikor a gonosz leselkedik) című filmjét, amit több mint hat hosszú év válasz... Teljes kritika
A film zseniálisan indít, nem nagyon van lassú felvezetés, elég hamar beindulnak a történések. És milyen történések. Aztán ez tök jól kitart a film feléig, ott sajnos gyengül a történet vezetés és a hangulat, de nem vészesen, így is egy elég tökös argentin horror, nagyszerű atmoszférával és parás jelenetekkel.
Szerintem elég gagyi, vizsgafilmes hangulata van, mintha az egész egy hosszú reklám lenne, vagy egy short horror youtubeon. Emellett pedig nem nagyon vágtam, hogy mi zajlik, a nevek és idősíkok miatt. Egy-két huncutabb jelenet volt benne, kis fej leesések, ilyesmi. A rendező viszont eléggé méltatott horror körökben, lehet Én voltam tahó egész végig és 10 pontos a film.
A 2018-as londoni FrightFest Filmfesztiválon is hatalmas tapsot kapott a bemutató után, főleg az „Insidious” és a „The Conjuring” rajongóinak tetszett a film.
2018-ban a Fantastic Festen elnyerte a legjobb film díját.