Tetszett, hogy a film nincs túlbonyolítva, de összességében eléggé felejtősre sikeredett a koncepció. Jókat lehetett rajta nevetni, de nem érzem azt, hogy valaha még megfogom nézni.
Olyan ez a film, mintha egy minisorozat középső része lenne. Nem rossz, csak mintha hiányozna az eleje meg a vége. Valahogy olyan kevéssé éri el a lényeget, a valós mondanivalót. A történet tulajdonképp megmagyaráz egy szerelmi háromszöget, hihetően, kedvesen, francia módra. Az érzelmekre hat, szépen, de nem túl mélyen. Azért az a gondolat, hogy nem dobjuk, ami nem működik, hanem megtanulunk vele élni... bármilyen banálisnak hangzik is, mélyen igaz. (Ja, és Nuno Lopez - Bertram - szívdöglesztő....)
Nehéz témát dolgoz fel, viszont megfelelő humorral és érzékenységgel kezeli. Ahogyan felfedi az emberek reakcióit és viselkedését, néha döbbenetes, néha megható. Habozás nélkül csak ajánlani tudom.
Gondolkodásra késztető, erős adaptációja egy olyan problémának, amin mélyebben csak akkor elmélkedünk, ha mi vagy a környezetünk érintetté válik. Azzal nem értek egyet, hogy vígjáték besorolást kapott, sokkal inkább nevezném humorral átitatott. drámának.