Chappie

Miután Chappie-t születésekor két tolvaj elrabolja, örökbe fogadja őt egy furcsa család. Chappie természetfeletti képességekkel rendelkezik, egy csodálatos tehetség, ráadásul egy robot.

(Gergo Horvath)

Willi Ninja
Dev Patel

2025.12.16 Majorkas

Nem vagyok robot

Neill Blomkamp készített már ezen kívül kettő hasonló világban játszódó filmet (District 9, Elysium), ami kifejezetten jó lett. 2015-ben már olyan színészekkel dolgozott, mint Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Dev Patel...de mit sikerült összehozni velük? Még mindig nem tud lekötni, pedig néhányszor nekifutottam ennek a cyberpunkos sci-finek. A sztori kicsit unalmas, de nem csak unalmas, hanem infantilis. Olyan, mintha egy látványos, élőszereplős mesét néznék. Komolytalan a rajzfilmszerű karaktereivel, belelértve a rosszarcokat is, pedig a rendező egy zseni és a szereposztás is kiemelkedő. Abból a szempontból tanulságos a történet, hogy mi történik, ha rossz kezekbe kerül egy ilyen technológia. Tetszett volna, ha a szervezett bűnözést nem idealizálja, ehelyett ártatlan áldozatoknak állítja be a bűnözői csoportokat, mint pl.: amikor Hugh Jackman a szuperfegyverével aprítja őket. Pedig ez lenne a film egyik legjobb jelenete. A film közben látunk Red Bull-reklámot, ami vicces, meg rengeteg Sony-promót, ami nem véletlen. A befejezés már több, mint érdekes, a komolytalanság, ami idáig vezet, az tragikus. IMDb értékelés szerint: 6,8/10, nálam max. 6,5/10

2015.03.05 dulkap

Kicsit olyan a film, mint Hugh Jackman haja. Egyszerre borzalmas és szórakoztató. Vannak benne szörnyen ostoba és rossz részek, viszont nem szűkölködik a szórakoztató és látványos jelenetekben sem. Néha mintha a készítők sem tudták volna eldönteni, h... Több

Már megint a robotok.

Ha maga Neill Blomkamp tüsténkedik egy filmben, szinte mindenre (is) számíthatunk tőle. Na de lássuk csak: Valakik vastagon megkenhették a FIFA-t, mert épeszű ember soha nem adott volna rendezési jogot Dél-Afrikának (most pedig az araboknak) egy foci... Teljes kritika

2016.08.05 mamiéstöti2

Chappie fél..... Emberi érzelmekkel ellátni egy robotot skatulyában ennyi a lényeg, azért van benne némi akció is, nekem tetszett, nézhető film.

A film összbevétele 102 069 268 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 33 931 591 forintot termelt.

Sharlto Copley nemcsak a hangját kölcsönözte Chappie-nek, hanem a gesztusait és a mozdulatait is felhasználták a karakterhez.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 4/10
(2015. 03. 27.)
Mesterséges unintelligencia
A Chappie a legbutább film a mesterséges intelligenciáról, mind közül, valaha. Több