Hubbard szerint a Marson talált tojások zöldek voltak. Igen ám, de a fényképek fekete-fehérek voltak, így ez öngól.
A laborjelenetnél a tű elgörbül, mikor a patkányba fecskendeznek, tehát megint nagyon látszik, hogy gumiból van.
A raktári jelenetnél, amikor a csempészek végeznek magukkal, a kamera végigpásztázza őket, és az egyik „halott” még pislog.
Magyarországon is megjelent a film még a 80-as évek elején videokazettán, hangalámondásos változatban.
A filmet több címen is forgalomba hozták, például Contamination, Alien Contaminaton, Toxic Spawn.
A felvételeket 1980. január 18-án kezdték el, és 1980. március 4-én fejezték be.
Amerikában anno csak egy erősen megvágott változata volt elérhető, amiből körülbelül 11 percnyi játékidőt vágtak ki.
A film rendezője szerint a film végén látható idegen sokkal mozgékonyabb lett volna, de gondjaik adódtak a lény irányításával, így végül kihagyták a filmből a mozgását.
A rendező egy interjú során elárulta, hogy filmje egyfajta sajátos keveréke, illetve folytatása a mára már klasszikusnak számító Ridley Scott - A nyolcadik utas: a Halál című filmnek.
Az eredeti forgatókönyv címe Alien Arriveson Earth volt.
A film rendezője szerint filmjét részben kolumbiai drogkereskedők finanszírozták.