Jo Nesbo norvég krimi író könyvei óta tudjuk, hogy az északi népek valami különleges képességgel bírnak, ha a sötét és misztikus bűnügyek bemutatásáról van szó. Erre a sajátos északi atmoszféraábrázolásra kitűnő példa Gustav Möller rendező első filmje A bűnös. Több
Telefonzsinóron függ az élete
A miskolci Cinefest Filmfesztivál fődíját A bűnös című dán alkotás nyerte. Egy minimalista thrillertől többet aligha várhatunk, mint amennyit ez a film nyújt. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. Több
Ez az év legravaszabb thrillere
A legújabb skandináv krimiben másfél órán keresztül egyetlen arcot nézünk, mégis lebilincselően izgalmas. A bűnös nem véletlenül zsebelt be díjakat a miskolci CineFesttől az amerikai Sundance-ig: ilyen lenne egy jó hollywoodi thriller, ha merne erkölcsileg összetett és formailag rendhagyó lenni. Több
Idén egy kvázi egyszereplős/egyhelyszínes dán krimi húzza alá vastagon, papírszakadásig az „egyszerű és nagyszerű”-tételt. Több
Egy vonal két oldala
Egy enervált, kétes megítélésű nyomozó és egy bűnügy felgöngyölítése alapköve egy jó nordic noirnak, de ezt a filmet kiválóvá a csavarok kivételesen pontos ütemezése emelte. Épp akkor derül fény az egyes részletekre, amikor arra szükség van, és szépen lassan Asgert is kiemeli rezignáltságából, hogy a bűneset okozta aggodalmait a személyes szorongásával keverje. Több
Az eredeti alkotás mesterien járta be a téma összes szegletét, mindent láttam, köszönöm! 10/10, nem vagyok hajlandó alámenni, nem is lenne miért! Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.