Doug (Chris Kattan) és Steve Butabi (Will Ferrell) csupán egy dologra vágynak, egy izgalmas éjszakára a Roxbury Klubban, de mivel a nevük nem szerepel a VIP listán, a bejáratnál tovább sosem jutnak. Egy nap azonban egy baleset következtében a sors összehozza őket Richard Griecóval, aki… Több

Író: Steve Koren, Will Ferrell, Chris Kattan

A kép forrása: Paramount

A kép forrása: Paramount

79 Diszkópatkányok (1998)
Chris Kattan, Will Ferrell, Richard Grieco. Olyan nevek, akik nem álltak sorba tehetségért, amikor azt bőkezűen osztogatták. Egy-egy filmet lehet talán hozzájuk kötni (Spionfióka, Felforgatókönyv), ami maradandó és jól sikerült. De ebben valahogy minden összeáll. A tesók bénasága nagyon testhezálló a fivéreket játszó színészeknek. A poénok kifejezetten ülnek. DDDE! Nem mindenkinek javallott, hisz nekem hiába egyik örök kedven az Airplane!, a feleségem 5 percig sem bírja. Ez film épp úgy egy rétegnek vicces csak, mint a Abrahams + Zucker bros. filmek... De szerintem egy igazán jól elkészített film. Nálam sokszor nézős... akárcsak a Hivatali patkányok. :-)
A film remekül kezdődik Haddaway számával ami végig kíséri a filmet hiszen többször is felcsendül az ismert dallam. A zenék jól lettek összeválogatva a filmhez. A történet is egészen "pofás" de nem kiemelkedő. Mint vígjáték egy -két poént kivételével nem nyűgözött le, de mégis találni benne sok olyan apró részt jelenetet amiért lehet szeretni és akár újra és újra megnézni. A képi vágások és a látvány ugyan nem éri el a három csillagot de a történet a színészi alakítás és a zene azt hiszem ezen felül emelkedik és a 4 csillagot megérdemli a film. A 90 évek slágerein nőttem fel én is úgyhogy ez nekem is kultikus mű és nagyon örültem is neki. A színészi alakítások közül a két testvér alakítását kell kiemelnünk ami néhol parádés néhol szánalmas, de összességében jó. A történet is megmosolyogtató de "édes" happy enddel ér véget. Összességében egy nézhető, szórakoztató, színes és hangulatos vígjátékot kapunk amit mondjunk meg manapság elég ritka. A vígjátékok közül azt hiszem kihagyhatatlan:) Üdv Yosi
A legnagyobb retroslágereket felsorakoztató vígjáték, melyet alaposan felhúznak a zenék, de emellett vicces és szórakoztató film.
30,3 millió dolláros összbevételt produkált a film.