Ritkán nézek ilyen filmet, de most rászántam magam! Láttam már anno, jó 20-25 éve, de már kikopott, így frissítettem... Victor Fleming, Sam Wood, George Cukor rendezésében egy ikonikus filmet láthatunk, de azért azt sejtjük, vagy inkább tudjuk, hogy ... Teljes kritika
Ez is mondható egy nagy klasszikusnak és egy monumentális filmnek, ahol fantasztikus karakterek és jellemek vonulnak fel nem akármilyen szereposztásban. Ha a könyvet nem is olvastuk, a filmet mindenképpen meg kell nézni, hisz senki nem mondhatja el, hogy nem gyakorolt rá valamilyen hatást.
Egy grandiózus sztori mind a regény lapjait olvasva, mind a filmvásznon látva. A romantikus történetek egyik prototípusává vált, a két főszereplő pedig megalkotta a szerelmes pár alapvető mintapéldáját, amely szerint van a gazdag rossz fiú (Rhett) és... Több
Ez a film igazán kiváló lett, mondhatni méltó a könyvhöz. Amely bár szerintem jóval túl tesz a filmesítésen viszont méltó hozzá és nagyon jó színészeket adtak a karakterek alá.
Iszonyat hosszú majd 3 és fél óra a film!!! Akinek ehhez nincs türelme az ne is kezdjen bele. Mentségére szóljon a hosszú játékidő minden percét lehet élvezni. Egy olyan romantikus filmet láthatunk az Elfújta a szélben ami nem túl csöpögős, élvezhető mértékben dúlnak az indulatok és az érzések benne. Nem untat kusza szerelmi hálókkal épp annyi van benne ami szükséges a történet konfliktus szerkezetéhez. Magával ragad a film és a szereplők sajátos stílusa és viselkedése. Személy szerint imádom a filmet és nagy hatással volt rám minden perce, izgalmasnak találtam mind a 238-at. A romantikus alaphelyzet mellé pedig egy olyan kétséges korba vezényel minket a film ami számunkra annyira nem központi, de az amerikai népnek igenis az, a Konfederációs háború idejébe. A háború borzalmaitól az utána következő szegényes időszak egyaránt megmutatkozik. A szereplők nagy igazságaival tele a film. Mindenki mondd vagy cselekszik, olyat mai nyomatékosítja a képi világ nyomorúságait. A cselekményrendszer a hossza miatt fázisosan hat és ezért a 3 órás film betudható 2 filmnek is, oldva a néző feszültségét. Ami lenyűgöző az a színészek profizmusa. A mai filmekben minden teljes merevségben halad előre de itt látszott hogy nem hőköltek meg és kezdték újra a jelenetet egy fenn akadt szoknya miatt. Számomra ez a film kedven. Annak ellenére is hogy a vége komor és a film cselekményeinek teljes ellentéte.
Úgy néztem meg, hogy nem olvastam a könyvet, de minden teljesen "átjött". Meghatározó filmélményem, gyakran gondolok rá a hétköznapjaimon is. A könyv olvasása sem okozott utána csalódást. Örök darab:)
A csodálatos könyv csodalatos feldolgozása, igazi pozitív töltést hagy maga után. A férfi férfias, a nő nőies, minden a helyén van egy ilyen szerelmi történetben. A könyv mellé méltóan elkészített film.
Igazi klasszikus darab. Megható film a szerelemről és a számításról. Szép történet, és remek megjelenítés. Nagyon jól sikerül megformálni a karaktereket.
Abszolút remekmű. Az elmúlt 50 évben nem sikerült olyan erős női karaktert teremteni mint Scarlet Ohara. A férfi főhősök szinte elenyésznek mellette. Nem rövid film, de érdemes rászánni az időt!
Klasszikus romantikus dráma sok érzelemmel és kiváló színészekkel. Ez esetben a film változat nem volt kevésbé kitűnő mint az eredeti regény változat!
Hát ez valami rémes. Semmi fordulat, semmi eredeti ötlet nincs benne, csak amiket már megszokhattunk unalmas klisés tartalom. Ez pedig senkinek sem hiányzik. Nem tetszett, nem javaslom megnézésre.