A film 18 651 945 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 12 124 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A rendező, Iveta Grofova elnyerte a legjobb film díját a Karlovy Vary filmfesztiválon.
Borbély Alexandra második filmje, amit Oscar-díjra jelöltek. Az első a Testről és lélekről című, Enyedi Ildikó rendezte magyar mű volt.
A rendező, Iveta Grófová szerint a film témái, mint a gyűlöletbeszéd és a kisebbségek elleni előítéletek, ma is aktuálisak és időtlenek.
A film forgatókönyve elnyerte a legjobb forgatókönyv díját a szerbiai Dunav Filmfesztiválon 2024 augusztusában.
A film elkészítése közel hét évig tartott, részben a világjárvány miatti leállások következtében.
A filmben szlovák, magyar, cseh és német színészek is szerepelnek, tükrözve a történet multikulturális jellegét.
A Szlovák Filmakadémia a filmet nevezte az Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában a 97. díjátadón.
A szlovákiai premierre a 19. Cinematik Nemzetközi Filmfesztivál nyitóeseményén, 2024. szeptember 10-én került sor.
A film világpremierje 2024 júniusában volt a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjában.
A film alapja Peter Krištúfek 2014-es azonos című regénye, amely a második világháború alatti Szlovákiában játszódik.
Szlovákia ezt a filmet jelölte a legjobb nemzetközi játékfilmnek járó Oscar-díjra.