Emma és a halálfejes lepke

Emma és a halálfejes lepke

Ema a smrtihlav

Hivatalos tartalom

Marika, a magyar özvegy varrónő egy zsidó fiút bújtat otthonában a szlovák-magyar határon a második világháború és a háborús szlovák állam viharos éveiben.

(hp)

Derzsi János
Bandor Éva
Derzsi János

2025.02.27 Dorkateo

A cím titkát nem sikerült megfejtenem

Elképesztően erős filmet láthattunk a moziban. A közönség a székbe szegeződött, és akik balga módon pattogatott kukoricával érkeztek, azok is hamar abbahagyták a zörgést. Borbély Alexandra tökéletes alakítást nyújtott az özvegyen egyedül maradt assz... Teljes kritika

2025.02.06 bart

Érezhető, hogy nagyon fontos filmalkotásról beszélünk. Szerintem mindenképp érdemes beülni rá.

2025.02.05 meva

Megrendítő

Olyan történet, ami megrázó, emberi, és amiről a történelemórán sem tanultunk. Komoly film, mégis mindenkinek ajánlott, főleg, aki a világban bármilyen módon a háborút pártolná. Remek színészek játszanak a filmben.

2025.02.10 Tibi

Borbély Alexandra alakítása fantasztikus, nagyon örülök, hogy újra láthattam őt egy filmben, csak azt sajnálom, hogy nem épp egy magyarban.

A film 18 651 945 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 12 124 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A rendező, Iveta Grofova elnyerte a legjobb film díját a Karlovy Vary filmfesztiválon.Szerző: Dorkateo