Én, a kém

Én, a kém

I Spy
Gwen

Alex Scott (Owen Wilson), a titkos ügynökök James Bondja új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuperfegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gundars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gundars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.

Rendező: Betty Thomas
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Magyarország
Premier (HU): 2003.01.30.
Malcolm McDowell

2024.05.30 Jerico

Remek szórakozás

Nagyon jól szórakoztam rajta, sőt nemrég újranézve sem volt unalmas. Külön tetszett a sok Budapesten felvett jelenet. Az Eddie Murphy-Owen Wilson páros fergeteges, és itt még Famke Janssen sincs szétplasztikázva. A kémsztorik mindig is tetszettek, de ami furcsa: az ezek kiparodizálásai is bejövősek. Itt a Bond-kultusz kap humoros megjelenítést a sok kémkütyüvel együtt. Ráadásul kapunk izgalmakat is, akciójelenetekkel. Értékelésem négy csillag, azaz 80% vígjátéki kategóriában természetesen. Nem az évszázad filmje, de remek szórakozás.

2019.07.12 Fekete Gandalf

Emlékszem hazánkban nagy hírverést kapott a film, tekintettel arra, hogy több jelenetet Budapesten vettek fel, s a mai filmekkel ellentétben a cselekményének ezen része is fővárosunkban játszódik. Nos ebben a vonatkozásban a filmmel kapcsolatos érdek... Több

2017.08.26 penzesisti

Nagyon tetszett az Én, a kémben Eddie Murphy és Owen Wilson párosa. Vicces, pörgős, klassz vígjáték. Ötletes, mozgalmas, tele nevetéssel, poénnal, mimikával.

2015.10.15 miki

Hogy Malcolm McDowell mit keresett ebben a filmben azt máig nem értem. Hihetetlenül nagy színész, egyáltalán nem neki való ez a műfaj. Bár Owen Wilsonról is ez a véleménye, Eddie Murphy jópofa mint mindig, de szerintem ez a filmje egy kicsit kifulladt.

A filmben egy magyar színész, Rékasi Károly is felbukkan egy biztonsági őr szerepében.Szerző: Speedy94