William Forrester, a Pulitzer-díjas író nagy magányban és a nyilvánosságtól elvonulva él. Amikor találkozik az afro-amerikai Jamallal, aki véletlenül ott felejti kéziratát, az író szeme felcsillan. Ő lesz a férfi első számú rajongója és mecénása is.
(erare)
Író: Mike Rich

A kép forrása: 2001 Columbia Pictures

A kép forrása: 2001 Columbia Pictures

70 Fedezd fel Forrestert! (2000)
Legjobban az elején, ahogy a fordulatok lassan kezdenek felcsillanni,az volt számomra az egyik legérdekesebb rész. Forrester karaktere volt viszont a legérdekesebb benne. Egyébként a tanulságos,valamint nem mindennapi vázlatos megjelenítés is.A keményebb részektől eltekintve. 10/9
Emlékszem nagyon vártam annak idején ezt a filmet és az elsők között néztem meg a moziban. Aztán ahogy az ilyenkor lenni szokott, csalódtam benne. Egy kicsit a Good Will Huntingot kerestem benne, de nem találtam meg.
Egyszernézős, lapos film. Látunk egy Sean Conery-t meg egy kosaras srácot, akik nagyon okosak, és díszből vannak könyvek a polcon, meg stb.. Persze aki nemlátta, nézze meg és döntsön szubjektíven. Én nem ajánlom.
Gus Van Sant feltűnik cameo szerepben, mint könyvtári asszisztens, abban a jelenetben, amikor Jamal keresi Forrester könyvét, és a háttérben egy számítógép látható.