Halhatatlanok

Halhatatlanok

Immortals
mimi

Hyperion, a kegyetlen király és vérszomjas serege az egész ókori Hellászt leigázza az elveszett epiruszi íj keresése során. A fegyverrel még az olümposzi isteneket is le lehet taszítani trónjukról, és a birtokosa világuralomra törhet. Thészeusz, a fiatal kőfaragó azonban bosszút akar állni… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada
Premier (HU): 2011.11.10.
Henry Cavill

2024.06.20 Erik Csok

Nem hibátlan, de egy korrekt látványfilm!

Nem értem a sok negatív kritikát e filmmel kapcsolatban, én ma megnéztem, és nekem nagyon tetszett! Igen, vannak hibái, nem tökéletes, de ha megfelelő elvárásokkal ül le az ember megnézni, akkor igenis ellesz vele! A története érdekes, izgalmas is, és szuper jelenetek vannak benne, amik azért elég látványosak, jó kis látványfilm! Engem egy kicsit a „300”-ra emlékeztetett, elég sok helyen hajaz arra filmre, ettől függetlenül ez is egy jó film, csak ne várjon az ember egy hú, de eget rengető filmet, és akkor ellesz vele, nekem tetszett! Ja, és a filmben van egy idézet is, el lehet rajta gondolkodni, mert bizony, a nézőt arra is tudja késztetni!

2019.04.28 Fekete Gandalf

Ez a film az évekkel ezelőtt rövid időre megint "divatba jött" görög mitológiát akarta meglovagolni, de nem igazán sikerült, még a Percy Jacksont vagy a Titánok harcát sem sikerült elérnie, pedig az előbb említett két film sem igazán tudott maradandót alkotni. Egy felesleges, gyenge és kiszámítható film.

2024.03.20 Piczil Zsolt

Ízléstelen, sznob, hányingerkeltő

Ízléstelenül tálalt mitologikus történet. Sznobériával átitatott jelmezek és díszletek. Hányingerkeltően avangardnak gondolt jelenetek, amik valójában csak alig leplezett szerzői perverziók magamutogatása. Mint a nagykalapácsos kasztrálás, vagy a bika kürt barbecue grillezési jelenetek.

2015.05.05 ocso

Nagyon látványosan eleveníti meg Thészeusz életét. Az okori mitológiában rejlő lehetőségeket jól felhasználta a film. Kalandos, és nagyszerű látványvilággal bír.

A történet csak nagyon laza szálakkal kapcsolódik a görög mitológiához, s ott is különböző történeteket ötvöz. Thészeusz Athén királya volt, vér szerint Poszeidón fia, s az athéni király, Aigeusz nevelte. Thészeusz ölte meg a Minotauruszt a labirintusban Ariadné segítségével, akit később feleségül vett. Hyperion egy másik legendában szerepel, a 12 titán egyikeként. A mitológia szerint a lázadásuk után Zeusz letaszította őket az Olümposzról, és örökké tartó tartaroszi fogságra ítélte őket. A filmben Hyperion nem elpusztíthatatlan, s börtönét egy hegyként jelenítik meg. Epirosz nyila nincs a mitológiában, Héraklész nyila volt az inspiráció, amivel a trójaiakat akarták legyőzni a görögök. Thészeusz alakját így részint Héraklészről formázták. Héraklion pedig a valóságban Kréta szigetének fővárosa. Szerző: SódóGA