A bevezető mondatok alapján azt reméltem, végre látok egy igazi történelmi filmet Kína múltjából, de ez a repkedve kardozás teljesen lelombozott.
A maga idejében a legdrágább kínai film volt ez a csodálatos wuxia, amely rendkívül művészi, érzelmes és akciódús. A Névtelen (Jet Li) kalandjait követhetjük nyomon, ahogy a császárnak meséli történetét. Több szereplő nézőpontjából követhetjük a történetet, amelyben szerelem, cselszövés és ármány színezi az eseményeket: szó szerint. A rendező koncepciója az volt, hogy az egyes szekvenciák képi világa mindig az adott témához kapcsolódó, egyetlen szín köré rendeződött. A csodálatos helyszínek, kosztümök, a gyönyörű zene és a remek színészek pedig egyenesen mesterművé, illetve mára kult-klasszikussá emelték a harcművészeti filmek rajongóinak körében.
Igényes és szép történet, kiváló alakítások és első osztályú filmzene, de ezek a dróton repülős meg helyből 10 métert ugráló emberkék olyan szinten lehúzták a filmet, hogy az valami nézhetetlenné vált. Inkább idétlen vagy nevetséges, mintsem művészi és látványos.
Igényes lírai film szép képekkel, bár a művészi akciójeleneteket eleinte szoknom kellett. A történetvezetés is kimondottan tetszett, a több mesélős ötlet jó döntés volt.
Az ázsiai filmgyártás más koncepciókon alapszik,akinek viszont ráhangolódik az agya,az be tudja fogadni.Nekem nagyon tetszettek a harci jelenetek,és a történet is nagyon jó,sok mindent tanulhatunk Kína történelméből,egy finom körítéssel megspékelve.Jet Li ismét megmutatja páratlan harci képességeit.
Ez egy csodálatos film. Az a látvány, azok a tájak, és azok a harci jelenetek mind-mind aranyat érnek. Az öreg Li egyik legjobb filmje, és itt sem spórol a bunyókkal kapcsolatban. Nagyon érdekes a története, és szeretem az ilyen ázsiai harcművészeti filmeket. Csak ajánlani tudom!
Szép film, nagyon szép jelenetek és tájak. Mondjuk a többi már kicsit felületes, de ez inkább egy szép mese... És más mint az összes többi film, amit az utolsó években láttam (ha nem számolok egy kínai történelmi filmet a kínai repülőben). Szeretem e... Több
Nem tudtam komolyan venni ezt a filmet. Túl sok benne az ide oda ugrálás.Igaz,hogy látványos harcjelenetek jellemzik a filmet.A maga műfaján belül jó film lett.