83% 30 szavazat
Kék Pelikan

Kék Pelikan

Kék Pelikan
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
4
Képek (4)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
1
Filmkritika (1)
3
Cikkek (3)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Nem sokkal a vasfüggöny leomlása után Magyarország polgárai számára számos új lehetőség nyílik. Már igényelhetők a világútlevelek, megnyíltak a határok, lehetőség nyílik a szabad utazásra. A vonat és busz azonban egyelőre nagyon drága, a lakosok többsége nem engedheti meg magának, így a… Több


Rendező: Csáki László
Forgatókönyvíró: Csáki László
Premier (HU): 2024.04.04.
Forgalmazó: JUNO11 Pictures

Hol nézheted

 
2024.04.06 julisX

legújabb vélemény

Szerintem nem csak a rajzolás, hanem maga a történet is nagyon izgalamas. Hasonló témával, ha jól emlékszem, a Moszkva tér filmben lehetett találkozni. Szerintem ez sokkal jobban elmélyül ebben a tekintetben.

0
 
2024.04.05 milefoton

Bevallom, kicsit szkeptikus voltam a Kék Pelikánnal kapcsolatban, de már az első néhány perc beszippantott. Szerintem nagy szükség volt már egy ilyen animációs filmre, és még talán egy kicsit hosszabb játékidőt is kaphatott volna.

0

A film 12 936 400 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 9 048 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A Kék Pelikan a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál Critics’ Picks versenyprogramjában debütált.Szerző: csd

#2
 
(2024. 04. 09.)
Résnyire nyíló ajtók
Csáki László hosszú éveken keresztül készült debütáló rendezése üde színfolt a magyar filmes palettán, amely minden aspektusában közel kerül ahhoz, hogy mesterműként emlegethessük. A nosztalgia, a remek poénok és az izgalmas filmforma ellenére azonban ehhez valami mégiscsak hiányzik. Lehet egy mozi túl tökéletes? Több