Kék Pelikan

Nem sokkal a vasfüggöny leomlása után Magyarország polgárai számára számos új lehetőség nyílik. Már igényelhetők a világútlevelek, megnyíltak a határok, lehetőség nyílik a szabad utazásra. A vonat és busz azonban egyelőre nagyon drága, a lakosok többsége nem engedheti meg magának, így a… Több

Rendező: Csáki László
Forgatókönyvíró: Csáki László
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2024.04.04. | Cinego (2024.12.19.)
Forgalmazó: JUNO11 Pictures

2025.02.27 kabel

Lézer Johnny rémálma

Vérbeli hazai történet remek figurákkal, kiváló tempóval és izgalmas látványvilággal. Csáki László több mint 15 éven keresztül készült filmje magával ragadó, vicces, és végre nem depresszív módon magyar, mégis hiteles és hihetetlen szórakoztató. Bár ... Teljes kritika

2025.02.20 Ahoj poplacsek

10/10 izgalmas nosztalgiamenet

Nem vagyok az animációs filmek nagy híve, de ez magával ragadott. A történet önmagában is izgalmas, de a remek tempójú kivitelezés és feszes elbeszélés mellett az teszi fel az egészre a koronát, hogy tobzódik a nosztalgikus emlékekben. Mintha egy retrómúzeumba szabadult volna be a néző, minden snittben van valami a rendszerváltás környékéről. Csáki László és csapata tökéletes munkát végzett.

2025.02.06 zoltyah

Cinegón megnéztem, és alig találok szavakat. Mindenki nézze meg, aki teheti. Remélem, DVD-forgalmazás is lesz.

2024.04.06 julisX

Szerintem nem csak a rajzolás, hanem maga a történet is nagyon izgalamas. Hasonló témával, ha jól emlékszem, a Moszkva tér filmben lehetett találkozni. Szerintem ez sokkal jobban elmélyül ebben a tekintetben.

A film 54 054 497 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 26 560 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A Kék Pelikan elnyerte a legjobb egész estés animációs filmnek járó díjat a múlt héten Lipcsében megrendezett DOK Leipzig fesztiválon.Szerző: csd

Értékelés: 10/10
(2024. 05. 22.)
A Kék pelikan úgy tud igazán magyar lenni, hogy nincsenek benne nemzeti hősök
A Kék pelikan több szempontból is a magyar filmek különleges darabja. Ez a legelső magyar, egész estés animációs dokumentumfilm. 15 évig készült, hogy sajátos stílusban, hibrid módszerekkel mutassa be egy generáció fiatalkorát, miközben a 90-es évek után születettekhez és minden magyarhoz is szól. Több