1964-ben a karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné megváltoztatni kicsit a bronxi St. Nicholas iskola merev szabályait. Amikor az iskola befogadja az első fekete diákot, Donald Millert, az intézmény felbolydul, Flynn atya pedig szokatlan érdeklődéssel fordul az új növendék… Több

Kényes a téma, megszokott a helyszín. Sajnálom, hogy ezt kellett mondjam, és senkit sem szeretnék megbántani. A film nekem nagyon tetszett, dráma, tempó, feszültség összhangban, ez egy jó mozi.
Nagyon elgondolkodtató film, elképesztően hiteles színészi alakításokkal. Philip Seymour Hoffman és Meryl Streep egyszerűen zseniálisak benne. A cselekmény nem valami mozgalmas, mégis izgalmas az egész. A film megnézése után folyamatosan jár az agya az embernek, hogy vajon melyik félnek volt igaza.
Remek film, bár egy elég kényes témában készült. Nem egy nagyon pörgős, szájba rágós típus. Lassan építkezik a története. Meryl Streep alakítását most is csak dicsérni lehet.
Oprah Winfrey szerette volna eljátszani Mrs. Miller szerepét, de John Patrick Shanley nem hallgatta meg.