Azt mondják, hogy minden nyomozót jobban foglalkoztat egy bizonyos ügy, mint a többi, még akkor is, ha nem érti annak valós okait. Bastien Bouillon (Yohan) és Bouli Lanners (Marceau), a jó zsaru-rossz zsaru duó egy szörnyű gyilkosságot próbál felgöngyölíteni.
Kizárólag egy ügyre koncentrálnak, egy… Több

A kép forrása: Haut et Court
Jó sztori, remek karakterek, érdekes párbeszédek, emberi és életszerű jelenetek. Csak nagyon elnyújtva, túlságosan lassan tálalva. Tetszett, és ajánlom azoknak, akik szeretik a lassan kibontakozó, beszélgetős filmeket. Lehet róla egy csomót beszélgetni utána, az ilyet szeretem.
Eleve nem értem, mi inspirálta a szerzőt egy megoldatlan bűntény megírására. A nemek közötti viszony ráhúzását erőltetettnek éreztem, mondanivalónak pedig kevésnek. Egyedüli érték, amit találtam benne, a rendőrnyomozók munkájának realisztikus ábrázolása.
A film 16 930 855 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 618 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A filmet a 2022-es cannes-i filmfesztivál premier előtti válogatásában mutatták be.