Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. Bár a környezete nem rajong az ötletért, mégis belevág a kalaldba, de szembesülnie kell azzal, hogy az emberek uralta világban nem mindenki repes az örömtől, ha megjelenik a konyhában. Végül azonban barátra lel Linguini… Több

FILMINFÓ
KULCSSZAVAK


87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)

87 L'ecsó (2007)
A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!
Három alkalommal láttam, és... Elképesztően vicces és kaland-dús gasztro animáció lett. A történetünk Gusteau történetét eleveníti fel a film elején. Miután Remy megunta a patkányéletet, az idős hölgytől menekülés közben főhősünk Párizsba kerül az á... Teljes kritika
A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!
A Pixar kifogyhatatlan kreativitásának csúcspontjaként örvedeztetett meg minket a nagy álmokat dédelgető kis patkány minden szívet megmelengető történetével. Szokatlan főhősének segítségével, kedvesen mesél az elfogadásról, az önismeretről és a hivat... Teljes kritika
A szomszéd kislány 'mutatta be' nekem Lecsót. Muszáj volt megnéznem otthon is még egyszer. :-) Cuki nagyon.
A film összbevétele 623 722 818 dollár volt (imdb.com).
Az érdekesség a film kapcsán az, hogy a Pixar stúdió munkatársai a film elkészítése során valóban részt vettek egy főzőtanfolyamon egy francia étteremben, és tanulmányozták a szakácsok és a konyha munkáját. Az étterem, a Chez Panisse nem csak azért volt fontos számukra, mert itt dolgozott Alice Waters, a híres szakácsnő, aki inspirálta a film egyik karakterét, Anton Ego kritikust, hanem azért is, mert az étterem megtestesítette a francia konyha hagyományait és a minőségi ételek iránti elkötelezettséget. Ez az élmény segített a filmalkotóknak hűen ábrázolni a francia gasztronómia világát és érzékenyebbé tenni a nézőket a történet iránt.