Hilary Swank az első nő, aki az amerikai filmakadémia (A.M.P.A.S.) részéről azért kapott Oscar-díj jelölést, mert bokszoló személyt játszott egy filmben.
Korábban csak a Rocky c. film kapott Oscart, így csak ez a két bokszolós film dicsekedhet a legjobb film díjával.
Hilary Swank könnyen beleélte magát Maggie karakterébe, mivel az ő gyerekkora is nagyon hasonló volt. 16 éves korában anyjával elköltöztek a családtól, és eleinte egy autóban éltek, olyan szegények voltak.
A producer, Albert S. Ruddy négy éven keresztül próbált támogatókat találni a filmhez, de senkit nem sikerült meggyőznie. Végül Clint Eastwoodnak tetszett meg a forgatókönyv, amit gyönyörűnek talált.
Az Egyesült Államokban hat és fél hónapig játszották a mozik a filmet.
Hilary Swank kapott egy súlyos bakteriális fertőzést, amely elterjedt a lábán, miközben forgattak. Ezt három heti kórházi ápolással tudták volna kikezelni, ám a színésznő inkább nem szólt Clint Eastwood-nak erről, hogy ne kelljen felfüggeszteni a forgatást.
Morgan Freeman-nak kezdetben Frankie Dunn szerepét ajánlották fel, de később mégis úgy döntött, hogy Eddie szerepébe bújik.
A Warner Bros stúdió 250. forgalmazott filmje.
Hilary Swank a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.
Az Egyesült Àllamokban a mozik 6,5 hónapon keresztül vetítették a filmet.
Hilary Swank a forgatàst megelőzően több mint 5 óràn àt edzett naponta, hogy tökéletes legyen az alakja és megfelelő izomtömeggel rendelkezzen.
Clint Eastwood lànya, Morgan Colette is feltűnik egy rövid jelenet erejéig, ő az aki Swank karakteréneknek integet az egyik benzinkútnàl.
Los Angeles-ben a Warner Bros stúdióban zajlott a forgatàs.