Ewan McGregor a szívem csücske, és vele együtt ez a film is. Teljesen magával ragadott a különleges hangulatával, azzal, hogy elrugaszkodott a hétköznapi dolgoktól. Ez a film egy utazás az időben és egy különleges világban. Olykor megnevettet, máskor elszomorít, de úgy jó az egész, ahogy van!
Ez most egy kicsit kevésbé jött be nekem. Bár nem lett teljesen borzalmas de mégse tudom rá jó szívvel mondani, hogy kedveltem a filmet. Ez amolyan egyszer éppen nézhető kategória.
Szürreális, közben bájos, keserédes és megható. Tipikusan az a film, hogy tudod, hogy a vége irtó szomorú lesz, de távolról sem tipikus történetvezetésben ötletekben, képi világban. Nagy hatást tett rám, ilyenkor kicsit átértékeli az mber az életét.
Már kétszer láttam a filmet mert azt hittem hogy elsőre talán kihagytam valami fontosat, de másodszorra sem tetszett. A kivitelezésével van bajom, őrült nagy katyvasznak tűnik és elveszik mögötte a mondanivalója.
Ez egy mesés film! Szó szerint! Nagyon tetszett, és még mindig tetszik, pedig már vagy 100x láttam. Mesterien ötvözi a mesés elemeket a valósággal. Első nézésre a mesei elemek fogtak meg, másodszorra meg inkább a film mélyebb rétegei. Komoly mondaniv... Több
Az egyik kedvenc filmem, de a Tim Burton életművön belül biztos a legjobb. Nagyon érdekes kapcsolat alakul apa és fia között. Ez a viszony az apa történetei miatt meggyengül, de a film bemutatja, hogy ezek a történeteket a maguk módján kell figyelni. Aranyos, elgondolkodtató és a végén megható mese.
Ez tipikusan az a keserédes film, ami után te is átgondolod az életed, és elmélázol rajta, vajon miért is kell annyira ragaszkodni mindig a rideg valósághoz, mikor azt hozhatnál ki az életedből, amit csak akarsz. A Nagy Halat el kellene készíteni mes... Több
Nagy rajongója vagyok Burtonnek (főleg a Depp-pel közös filmjeikért), de úgy érzem ez most nem az én mozim. Azt hiszem még egy próbát kell tennem majd később, se elsőre nagyon nem jött be.
Magával ragadó kis film. Elgondolkodtat, megsirat, megnevettet. Nem egy szokványos sztori, de mindenkinek látnia kellene egyszer.
Egy remek mese, egy furcsa, mondhatni bizarr emberi életről, látványos kivitelezéssel. Nagyon bírtam Tim Burton ezen korszakát, még tudott igazán érzelmes filmeket készíteni.
Ez és az Ollókezű Edward Tim Burtonnek az a két filmje, ahol a beteges fantáziavilág igazából szerethető és őszinte, és olyan frappáns sztori, melyhez filozofikus szöveg társul. A film - viszonylagos ismeretlensége ellenére - évtizedének egyik legzse... Több